Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Москов: Лявото пространство в България трябва да се обедини

Автор:

Лявото пространство в България трябва да се обедини, трябва да се разграничим от егоизма. БСП е партията, която трябва да реализира този процес. Лидерите трябва да се обединят.

Това каза пред БНР Владимир Москов, който спечели изборите в Гоце Делчев и започва осми кметски мандат. Той е член на Изпълнителното бюро на БСП и заместник-председател по въпросите за местното самоуправление. 

В предаването "12+3" той коментира с какви амбиции започва новия си мандат:

"Много неща се направиха досега, но най-значимото е, че запазихме етническата толерантност и взаимното уважение между хората в общината. Чист град, чисти села. Голям инфраструктурен обект се откри - отваряне на ГКПП "Илинден", на границата на България с Гърция, който даде сериозен тласък за развитието на бизнеса и културните връзки. Над 90% е сменена водопроводната мрежа в общината. Зелени и чисти град и села. Работеща болница и без задължения, модерни и обновени училища и детски градини. Добра бизнес среда, без рекет", подчерта той. 

По думите на Владимир Москов в общинската администрация работят хора, които симпатизират на различни партии и организации, но се залага на тяхната експертност:

"Който залага на партийния принцип, губи обществото като цяло", смята той.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

С две анулирани работи приключи матурата по БЕЛ в Благоевградска област

Около 50 хиляди зрелостници се явиха на днешния изпит по български език и литература в над 750 училища в цялата страна. Изтеглен беше вариант 15 на матурата. Интерпретативно съчинение на тема "Цената на компромиса" в "Приказка за стълбата" на Христо Смирненски или есето "Мълчанието - сила или безсилие". Това се падна на зрелостниците на..

публикувано на 17.05.24 в 16:01

Бъдещи медицински сестри от ЮЗУ завоюваха първо място в състезание

Бъдещи медицински сестри и акушерки от цялата страна се събраха в Шумен, за да мерят знания в Националното студентско състезание „Учим, за да помагаме“. Домакин и организатор на събитието бе Филиал Шумен към Медицински университет – Варна. То се проведе за трета поредна година.   Сред гостите на форума бяха кметът на община Шумен проф...

публикувано на 17.05.24 в 14:46

Полицията в Перник намери изчезнала чанта с пари

За по-малко от 48 часа полицията в Перник успя да намери изчезнала чанта с пари. В нея е имало 15 000 лева. Сюжетът се развива като на кино.  Двама съпрузи заедно с дъщеря си и зет са гостували в Перник на тържество за изпращане на абитуриент. Семейството се занимавало с търговия, а парите в чантата били оборот от магазините им. Качвайки се в..

публикувано на 17.05.24 в 14:32

Започна изкърпването на уличната мрежа в община Благоевград

Започна изкърпването на уличната мрежа в община Благоевград, за по-малко от 24 часа бяха подготвени увредените участъци и бе положена нова настилка в участък от ул. „Иван Михайлов“.  Възстановяването на уличната мрежа се извършва поетапно, съгласно предварително утвърден график от Община Благоевград. Създадена е организация за своевременно..

публикувано на 17.05.24 в 14:25

Над 1300 деца на фестивал в Благоевград

Колоритът на Международния детски фолклорен фестивал „Шарено цвете“ завладя Благоевград за 4-ти път. Малчугани в пъстри носии превзеха сцената с песни и танци. Над 1300 талантливи деца и ученици от цяла България, както и от Р Северна Македония и Гърция ще пеят и танцуват на голямата сцена на площад „Македония“. Празничната програма..

публикувано на 17.05.24 в 13:19

Жена пострада при произшествие в Перник

80-годишна  жена е пострадала при пътнотранспортно произшествие в Перник. Инцидентът е станал вчера в пернишкия кв. „Църква“. На ул. "Димитър Благоев"  възрастната жена била блъсната от лек автомобил, управляван от 47-годишен жител на село Студена.  Шофьорът закарал пострадалата пешеходка в ЦСМП – Перник. В последствие тя била транспортирана в столично..

публикувано на 17.05.24 в 11:16

Нормално е започнала матурата по български език и литература в област Благоевград

Нормално е стартирал зрелостният изпит по български език и литература в област Благоевград, каза за Радио Благоевград Методи Попов от РУО. Няма сигнали за нередности относно коректното провеждане на матурата, увери Попов.  Държавният изпит по български език и литература в област Благоевград е започнал в 8.50 ч. Тъй като има техническо време от..

публикувано на 17.05.24 в 11:11