Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов заместник-кмет в Община Благоевград

На пресконференция днес кметът на Благоевград Методи Байкушев представи зам.-кмета в ресор „Образование и бизнес развитие“ Боряна Шалявска.

„Една от основните ми цели е да поставим Благоевград на инвестиционната карта на България. Затова днес говорим за бизнес развитие и образование“, каза кметът на Благоевград Методи Байкушев и допълни, че по време на кампанията са проведени много срещи както с бизнеса, така и с представители на образованието. „Започнахме съвсем реална комуникация в тази посока и вече имаме доста ясна визия за това как могат да изглеждат нещата, визия, която ще инкорпорираме в новата структура на общинска администрация в частта бизнес развитие и образование“. 

От своя страна Боряна Шалявска очерта амбициите и приоритетите, които си поставя  като зам.-кмет с ресор „Образование и бизнес развитие“. „Предстои много работа.С огромно желание да се обедини една невероятна енергия, която наистина има между различните организации, които се занимават с образование. Нашата цел е да надградим това, което вече има и да обединим усилията на различните организации тази енергия да се превърне в двигател на промяна. Аз съм прекарала 20 г. от своята професионална кариера в сферата на висшето образование с една едничка мисия: да помогна на повече млади хора да останат в България, да учат тук, да се развиват тук, да помогнат за развитието на цялата община“, заяви Шалявска.

Чуйте какво каза още Методи Байкушев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Благоевградското село Изгрев на протест на 3 юни заради сметището

Благоевградското село Изгрев се готви за протест на 3 юни. Недоволството на хората е заради сметището, което от дълги години тормози жителите на населеното място. „Във всички търговски обекти се събираха подписи, които вече са над 250“, обяви кметът на селото Йордан Китанов. Днес той е разговарял и с кмета Методи Байкушев, който го уверил, че..

публикувано на 21.05.24 в 15:14

НП „Рила“ и ЮЗУ „Н. Рилски“ партньори в Европейския ден на „Натура 2 000“

32 години от създаването на мрежата от защитени територии „Натура 2 000“ в Европейския съюз, отбелязват с редица инициативи еколозите от Национален парк „Рила“.  В събитията се включиха днес и партньорите им от Факултета по изкуствата на ЮЗУ „Неофит Рилски“. Целта е да се задълбочат политиките, свързани с опазването на биологичното..

публикувано на 21.05.24 в 13:41

Празнично шествие за 24 май в Гоце Делчев

24 май - Денят на славянската писменост и българската просвета и култура ще бъде отбелязан тържествено в гр. Гоце Делчев. По повод най-българския празник, Община Гоце Делчев и учебните заведения в града организират традиционно празнично шествие, което ще тръгне в 11.00 часа от площад „Гоце Делчев”. То ще премине през улица „Търговска” и ще..

публикувано на 21.05.24 в 13:25

Благоевград изпрати над 100 военнослужещи на мисия в Косово

Благоевград изпрати над 100 военнослужещи за поредна мисия в Косово.  Тържествената церемония се състоя на площад "Георги Измирлиев" в областния център. В тържествения ритуал на площад „Георги Измирлиев“ се включиха военнослужещите, които ще отпътуват за Косово. Официалната церемония се проведе в присъствието на началникa на отбраната..

публикувано на 21.05.24 в 13:24

Инж. Валентин Чамбов взе участие в Националния семинар по биоикономика

Инж. Валентин Чамбов взе участие в Националния семинар по биоикономика, който се проведе в София. В изказването си директорът на ЮЗДП подчерта, че горският сектор е силно зависим от свързаните с него преработвателни промишлености и би следвало в програмните и стратегическите документи, които секторът готви, да се толерират високоефективните..

публикувано на 21.05.24 в 13:14

Разследват незаконно търсене на археологически обекти

Окръжна прокуратура – Благоевград ръководи разследване по досъдебно производство за извършено престъпление – търсене на археологически обекти без съответно разрешение с използване на технически средства и моторни превозни средства. Производството е започнато с оглед на местопроизшествие в местността „Софан Било“ в района на община Якоруда. Претърсени..

публикувано на 21.05.24 в 11:51

За първи път бюлетините ще се пускат в 4 кутии

Централната избирателна комисия прие методическите указания за работата на секционните избирателни комисии в страната за изборите 2 в 1 на 9 юни.  Те са различни за секциите, в които ще се гласува само с хартиени бюлетини и за тези, в които ще има и устройства. Заместник-председателят на ЦИК Емил Войнов уточни пред колегите си в комисията как..

публикувано на 21.05.24 в 10:55