Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Цоков ще представи мерки за промени в обучението на учениците

Автор:

Министърът на образованието и науката Галин Цоков ще представи в 11.00 часа мерки за промени в обучението на учениците.

Предвижда се промяна на подхода, представяне на визия за стандарта за качество и повишаване на практическите умение на учениците за сметка на по-малко наизустяване и възпроизвеждане на факти.

Министър Цоков ще обобщи и предприетите действия през първите шест месеца на управление в сектор "Образование и наука", като ще набележи краткосрочните и дългосрочни реформи, по които работи екипът му.


Вижте още
Снимката е илюстративна, архив

Издирват 17-годишно момиче от Дупница

Издирват 17-годишно момиче от Дупница, съобщиха от пресцентъра на полицията в Кюстендил.  Момичето е в неизвестност от късно снощи, когато родителите му са съобщили в полицията в града, че не се е прибрала и търсят помощ. Служителите предприели незабавни издирвателни действия. Днес в РУ Дупница е изграден оперативен щаб за координиране на..

публикувано на 24.02.24 в 09:00

Отбелязват 32-годишнината от обявяването на НП "Рила" за защитена територия

С тематични занимания, еколектории и дни на отворените врати - Национален парк "Рила" отбелязва 32 години от обявянването му за защитена територия. Той е най-големият от трите национални парка в страната и един от най-големите в Европа с площ от над 81 хиляди хектара. Национален парк "Рила" е  едно от най-значимите места на световното природно..

публикувано на 24.02.24 в 08:16

Предимно слънчево време

Днес преди обяд над Западна България ще е предимно слънчево, но облачността от запад ще се увеличава и вплътнява и след обяд вече ще е значителна. Дневните температури още ще се повишат и максималните ще са между 16° и 21°.

публикувано на 24.02.24 в 07:44

Ограничават движението при Мало Бучино в неделя и понеделник

На 25-и и 26-и февруари в участъка от АМ „Струма“ в посока Кулата от изхода на София - при км 0 до 10-и км, след Мало Бучино ще се полага пътна маркировка. Трафикът ще се осъществява в активната и изпреварващата лента. Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, да спазват правилата за движение..

публикувано на 23.02.24 в 18:42

Обвиниха мъж и жена в разврат с малолетна

Районната прокуратура в Кюстендил внесе за разглеждане в съда обвинителен акт, за разврат спрямо малолетно момиче, срещу 54 годишен мъж и жена на 43 години. Сигналът за случилото се е подаден от самото дете, казаха от Районната прокуратура в Кюстендил. Обвиняемата сама е отглеждала дъщеря си, родена през 2007 г. През 2016 г. в интернет-сайт тя се..

публикувано на 23.02.24 в 16:10

Община Перник обяви нова обществена поръчка

Община Перник е обявила обществена поръчка за изграждането на физкултурен салон в Средно училище с разширено изучаване на чужди езици „Д-р Петър Берон”. Сградата на учебното заведение е построена през 1924 година. Тя е обявена за паметник на културата от местно значение, поради което е необходимо проектът да се съгласува с Министерството на културата...

публикувано на 23.02.24 в 15:57

Кметът на Кюстендил с отчет за първите сто дни от управлението си

Отчет за първите сто дни от управлението си направи днес кметът на Кюстендил Огнян Атанасов. В изложението си кметът изтъкна намалението на данъците за автомобили от категория Евро 1 и Евро 2 и припомни, че в Кюстендил са привлечени 50 млн. лв., които са записани в държавния бюджет и предстои усвояването им. Атанасов посочи, че в момента се работи и..

публикувано на 23.02.24 в 15:01