Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Еврокомисар Марейд Макгинес пристига на работно посещение у нас

Еврокомисарят по въпросите на финансовата стабилност, финансовите услуги и съюза на капиталовите пазари Марейд Макгинес пристига на работно посещение у наса.

В рамките на посещението й е предвидена среща с премиера Николай Денков, на която се очаква да присъстват министърът на финансите Асен Василев и министърът на енергетиката Румен Радев, както и с депутати от парламентарните комисии по бюджет и финанси и по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и еврозоната.

Във вторник еврокомисар Макгинес ще посети граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" на българско-турската граница, а по-късно ще се срещне с представители на сектора на финансовите технологии (FinTech).

Макгинес е на визита у нас дни, след като еврокомисарят по икономиката Паоло Джентилони посети България.


Вижте още

В Перник връчиха наградите на отличените групи, участвали в Младежкото маскарадно дефиле „Сурвакариада“

 Голямата награда „Златен глагорец“ и диплом за цялостно представяне получиха децата от сурвакарската група при Професионална гимназия по икономика – Перник. Със „Сребърен глагорец“ бе отличена Професионална гимназия по техника и строителство „Арх. Йордан Миланов“ - Перник, а „Бронзов глагорец“ грабнаха групите при Професионална гимназия по техника и..

публикувано на 22.02.24 в 19:29

Възстановено е движението по път I-1 Благоевград - Кулата в района на Благоевград

Преди около час  движението по път I-1 Благоевград - Кулата в района на Благоевград се осъществяваше в една лента поради ПТП. 

публикувано на 22.02.24 в 18:19

Пътен инцидент край Благоевград

Временно движението по път I-1 Благоевград - Кулата в района на Благоевград се осъществява в една лента поради ПТП.  Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.  Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 22.02.24 в 17:56

Приемна на областния управител на Кюстендил

При слаб интерес от страна на гражданите премина приемната на областния управител на област Кюстендил Александър Пандурски. Тя се проведе днес в администрацията на община Бобошево. Присъстваха кметът Стефан Тачев, председателят на Общинския съвет Лариса Каменова, експерти и служители в общинската администрация. Проблемите в малките населени..

публикувано на 22.02.24 в 15:20

Изграждат подземен тунел за автомобили в центъра на Благоевград

Ще бъде направен подземен тунел за автомобилния трафик в центъра на Благоевград.  Предложението е част от управленската програма на кмета на община Благоевград Методи Байкушев, която ще бъде представена пред общинските съветници на редовното заседание на местния парламент на 23 февруари. Паркът ще обединява централната част със стариниия квартал..

публикувано на 22.02.24 в 14:55

100 дни преди евроизборите: Използвай гласа си

Използвай гласа си – това беше темата на дискусията, организирана от Бюрото на Европейския парламент у нас с гимназисти и студенти от Благоевград. Обучението бе насочено към проверката на факти най-вече за онези, които ще гласуват за първи път. Съорганизатор на събитието е благоевградският Център "Европа Директно". Какво представлява..

публикувано на 22.02.24 в 14:19

Ансамбъл „Пирин“ с благотворителен концерт

Ансамбъл „Пирин“ организира благотворителен концерт „…И ЗА БЪДЕЩЕ“ в подкрепа на колега. Събитието ще се състои на 29 февруари от 19.00 часа в зала „П. Яворов“ в Благоевград. В навечерието на националния празник 3 март благородната кауза ще обедини на една сцена  Ансамбъл „Пирин“, ПТА „Вихрен“, ФТА „Пиринче“, Руска Стоименова и Иван Гоцев...

публикувано на 22.02.24 в 14:07