Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доброволно формирование „Банскалии“ с демонстрация на уменията си

По повод Международния ден на доброволеца, Доброволно формирование „Банскалии“ направи в с. Гостун показаха уменията си да действат в случай на пожар. На демонстрацията присъстваха общинското ръководство – кметът Стойчо Баненски, заместниците му Сашка Въчкова, Георги Доневичин и Магдалена Юсева, секретарят Иван Докторов и гл. инспектор от РСПБЗН-Банско инж.Димитър Клечеров.

Кметът Стойчо Баненски поздрави членовете на доброволното формирование за готовността им безкористно да работят за предотвратяване и овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации.

В ДФ “Банскалии“ са включени 15 доброволци от цялата община.Те са оборудвани с необходимата техника и екипировка и са обучени за потушаване на пожари в горски и труднодостъпни местности, за действия при наводнения и за издирвателни дейности. За да достигат максимално бързо и близо до инцидентите, доброволците разполагат с пожарна кола, високопроходим автомобил и линейка. Неотдавна, те спечелиха пето място на Национално състезание на доброволните формирования в гр.Габрово.


По публикацията работи: Весела Сукалинска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В Благоевград започват честванията за 24 май

Българската академия на науките ще отбележи 24 май - Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност - с тържествено събрание. То ще започне с приветствие академик Юлиан Ревалски.  А в Благоевград днес започват честванията на Деня на българската азбука, просвета и култура - с концерт на..

публикувано на 23.05.24 в 09:12

Кюстендил с нова туристическа атракция

Кюстендил ще предлага туристически тур с открит 30-местен автобус. Курсовете ще тръгнат на 24 май, от центъра на града до парк Хисарлъка над града. Предвиденият маршрут е с начало и край площад "Велбъжд“. Бусът ще качва жителите и гостите на Кюстендил до парк "Хисарлъка“, където е разположена и едноименната крепост, построена в  края на ІV и..

публикувано на 23.05.24 в 09:09

Облачно и дъждовно време

Днес облачността над страната ще бъде предимно значителна, купеста и купесто-дъждовна. На много места, главно в Западна и Централна България ще има валежи. В отделни райони там ще има и гръмотевични бури, има условия за локални интензивни явления, значителни количества на валежите и за градушки. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните..

публикувано на 23.05.24 в 08:46

Дарение от книги получи библиотеката в Кюстендил

За тринадесети пореден път Регионалната библиотека в Кюстендил получи традиционно дарение от книги от издателство "Захарий Стоянов”.Инициативата се прави традиционно преди 24 май – Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Библиотеката в Кюстендил днес получи над 200 нови заглавия,..

публикувано на 22.05.24 в 16:24

Обсъждат визията на Зоопарка в Благоевград

Община Благоевград организира обществено обсъждане на визия за развитието на Зоопарка на 29 май от 18:00 ч. в зала „22 септември“. Целта на обсъждането е благоевградчани да се запознаят и да дадат предпочитанията си за един от двата варианта за развитието на зоологическата градина, разработени по поръчка на община Благоевград. Те ще бъдат..

публикувано на 22.05.24 в 16:14

Призьори от национален конкурс пристигнаха в Благоевград

Над 550 деца от 96 училища в страната са се включили в Националния конкурс по превенция на наркоманиите, организиран от Общинския съвет по наркотични вещества в Благоевград. На официална церемония днес бяха връчени наградите, разпределени в две теми: „Моят любим национален герой“ и „Човекът – свободен и независим“. Залата на НЧ „Никола..

публикувано на 22.05.24 в 14:20

Откриват изложба за 24 май в Благоевград

Обща традиционна изложба ще представи в навечерието на 24 май Градска художествена галерия в Благоевград. Експозицията включва 66 творби на 45 автори от Благоевград и региона. Изложбата, посветена на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност и празник на Благоевград, обещава да..

публикувано на 22.05.24 в 14:08