Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Факелно шествие в Благоевград в подкрепа на жертви на насилие

Снимка: БГНЕС

Жители на Благоевград се включиха във факелно шествие в подкрепа на жертви на насилие и на жена, нападната пред дома ѝ. Под надслов „Правосъдие на светло: Да спрем насилието над жени!“ тази вечер благоевградчани се събраха на улицата пред дома на Стефка Терзийска, която преди два месеца бе нападната с метален прът. Впоследствие полицията задържа 21-годишен мъж за нападението. Според Стефка Терзийска и децата ѝ обаче зад нападението стои поръчител. След нанесения побой жената бе транспортирана за лечение в София, а впоследствие загуби зрението на едното си око. 

В подкрепа на нападнатата жена дойдоха десетки жители на града, които шестваха от улица „Илинден“, до сградата на Областната дирекция на МВР в Благоевград и оттам до Съдебната палата.


По публикацията работи: София Златанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

НП „Рила“ и ЮЗУ „Н. Рилски“ партньори в Европейския ден на „Натура 2 000“

32 години от създаването на мрежата от защитени територии „Натура 2 000“ в Европейския съюз, отбелязват с редица инициативи еколозите от Национален парк „Рила“.  В събитията се включиха днес и партньорите им от Факултета по изкуствата на ЮЗУ „Неофит Рилски“. Целта е да се задълбочат политиките, свързани с опазването на биологичното..

публикувано на 21.05.24 в 13:41

Празнично шествие за 24 май в Гоце Делчев

24 май - Денят на славянската писменост и българската просвета и култура ще бъде отбелязан тържествено в гр. Гоце Делчев. По повод най-българския празник, Община Гоце Делчев и учебните заведения в града организират традиционно празнично шествие, което ще тръгне в 11.00 часа от площад „Гоце Делчев”. То ще премине през улица „Търговска” и ще..

публикувано на 21.05.24 в 13:25

Благоевград изпрати над 100 военнослужещи на мисия в Косово

Благоевград изпрати над 100 военнослужещи за поредна мисия в Косово.  Тържествената церемония се състоя на площад "Георги Измирлиев" в областния център. В тържествения ритуал на площад „Георги Измирлиев“ се включиха военнослужещите, които ще отпътуват за Косово. Официалната церемония се проведе в присъствието на началникa на отбраната..

публикувано на 21.05.24 в 13:24

Инж. Валентин Чамбов взе участие в Националния семинар по биоикономика

Инж. Валентин Чамбов взе участие в Националния семинар по биоикономика, който се проведе в София. В изказването си директорът на ЮЗДП подчерта, че горският сектор е силно зависим от свързаните с него преработвателни промишлености и би следвало в програмните и стратегическите документи, които секторът готви, да се толерират високоефективните..

публикувано на 21.05.24 в 13:14

Разследват незаконно търсене на археологически обекти

Окръжна прокуратура – Благоевград ръководи разследване по досъдебно производство за извършено престъпление – търсене на археологически обекти без съответно разрешение с използване на технически средства и моторни превозни средства. Производството е започнато с оглед на местопроизшествие в местността „Софан Било“ в района на община Якоруда. Претърсени..

публикувано на 21.05.24 в 11:51

За първи път бюлетините ще се пускат в 4 кутии

Централната избирателна комисия прие методическите указания за работата на секционните избирателни комисии в страната за изборите 2 в 1 на 9 юни.  Те са различни за секциите, в които ще се гласува само с хартиени бюлетини и за тези, в които ще има и устройства. Заместник-председателят на ЦИК Емил Войнов уточни пред колегите си в комисията как..

публикувано на 21.05.24 в 10:55

МОН дава 4 точки на учениците, на които се е паднала "проблемна матура"

Всички зрелостници ще получат максималния брой от 4 точки от проблемната задача в матурата по български език и литература. Това заяви служебният министър на образованието Галин Цоков в интервю за Българската национална телевизия. “При някои принтери заради настройка не излезе самата диаграма. Всъщност, числата, цифрите, свързани с нея. Това е някъде,..

публикувано на 21.05.24 в 10:52