Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Програма "Хоризонт" на 53 г.

Автор:

Днес програма "Хоризонт" на Българското национално радио отбелязва своя 53-ти рожден ден.

Началото на новата информационно-музикална програма е обявено в 6 часа сутринта на 4 януари 1971 година от говорителя Богомил Алексиев.

Програма "Хоризонт" днес продължава да е лидер в информационния радиоефир и да се радва на голямото доверие на слушателите.

Генералният директор на БНР Милен Митев пожела на програма "Хоризонт" да бъде все така незаобиколим фактор:

"На програма "Хоризонт" пожелавам да сте все така силни, все така незаобиколим фактор в българския ефир и сред българските медии, винаги да отстоявате правата си и винаги да говорите. В Българското национално радио цензура няма и не трябва да има и огромната заслуга за това е именно на журналистите. Така че продължавайте да бъдете смели".

От 4 януари 1971 година Втора програма на Българското национално радио носи името "Христо Ботев“.

Честит рожден ден на двете национални програми на Българското национално радио!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Панорама на училищата" в Благоевград

„Панорама на училищата” ще се проведе днес в Благоевград пред зала „22-ри септември“ от 16:00 до 19:30 часа. В нея ще вземат участие всички училища от Община Благоевград.  Целта на събитието е да предостави информация за приема на ученици на територията на общината  за учебната 2024/2025 година.  По време на Панорамата всяко училище ще има и..

публикувано на 05.06.24 в 07:31

Световният ден на околната среда в Благоевград

дирекцията на „Национален парк Рила“ и Регионалният исторически музей-Благоевград ще отбележат днес Световния ден на околната среда. В 10.00 часа, в пространството между Музея и Младежки дом, Красимир Андонов, директор на Дирекция „Национален парк Рила“, и Кирил Алексиев – директор на Регионалния исторически музей, ще открият партньорската..

публикувано на 05.06.24 в 07:24

10-и международен детско-юношески театрален фестивал "Жреци на Арлекин" в Перник

Със спектакъла "Следобедни игри" на аржентинската писателка Рома Майо в Перник започва 10-ият международен детско-юношески театрален фестивал "Жреци на Арлекин". Постановката е дело на младежки театър "Мускетарите", който  е домакин на проявата. Тази година във фестивала участват над 500 младежи от 25 театрални състава. Те ще представят 26..

публикувано на 05.06.24 в 07:12

До 33 градуса в сряда

Днес времето ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, има условия и за градушки. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад.  Максималните температури ще са между 28° и 33°.

публикувано на 05.06.24 в 07:02

ВиК - авария в Благоевград

Поради авария на довеждащ водопровод, уведомяваме жителите на Благоевград, че  до полунощ водоподаването ще бъде нарушено в  следните райони-ж.к. "Орлова чука",ж.к Еленово, ж.к."  Ален мак" ,  ул. " Бадеми" и село Изгрев . Екипите на " ВиК" са на терен и работят по отстраняването на аварията.

публикувано на 04.06.24 в 20:09

Първи КТД за работещите в социалната сфера в община Благоевград

Кметът на Благоевград Методи Байкушев подписа днес първия Колективен трудов договор за работещите в сферата на социалните услуги в Общината. На среща в кметския кабинет подписа си под споразумението положи и представителят на Синдикалната организация на заетите в социалните услуги в Община Благоевград към КНСБ Ива Поповска. Според подписания..

публикувано на 04.06.24 в 16:36

Микробус самокатастрофира на АМ "Струма" край село Бело поле

Микробус самокатастрофира на АМ "Струма" край село Бело поле. Инцидентът стана днес към 15,40 часа. Двама души са транспортирани за извършване на медицински преглед. По първоначална информация няма данни да са тежко пострадали, съобщиха от пресцентъра на полицията в Благоевград.

публикувано на 04.06.24 в 16:28