Честит 24 май!

Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студ и ниски температури - жълт код в 17 области на страната

Автор:

Жълт код за студено време и ниски температури е обявен за днес в София град и още 16 области в страната в Западна и Северна България.

Синоптиците прогнозират, че градусите ще са под нулата.

Осигурено е поддържане на пътищата в страната в зимна обстановка, увери министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков.

"Има мобилизация на необходимата техника и необходимите материали, така че процедираме съгласно сключените договори. И съобразно със зимните условия", обясни той.

Студ и сняг и в съседните ни Гърция и Румъния. 

Затворени бяха пътища, а на места електрозахранването беше прекъснато.

Вериги за сняг за колите се изискват на места в Гърция, както и в част от островите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Румен Радев на посещение в Унгария

Президентът Румен Радев ще бъде на официално посещение в Унгария днес и утре. Българският държавен глава ще бъде посрещнат с официална церемония от унгарския си колега Тамаш Шуйок. Двамата ще проведат среща "на четири очи" в президентския дворец в Будапеща. Задълбочаването на двустранните отношения между България и Унгария в областта на енергетиката,..

публикувано на 25.05.24 в 08:22

Изтичат срокове за подаване на заявления за гласуване

Изтича срокът за подаване на документи от хора с увреждания, които искат да гласуват с подвижна избирателна комисия на изборите на 9 юни. Документи могат да бъдат подавани и по електронен път, като в този случай не се изисква електронен подпис. До днес в общините може да се подава и заявление за гласуване по настоящ адрес. Това може да стане и през..

публикувано на 25.05.24 в 08:17

НС е домакин на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО

Народното събрание е домакин на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО, която ще се състои от днес до 27 май. Очаква се за заседанието на Асамблеята да пристигне генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.  В събота и неделя ще заседават комитетите – по икономика и сигурност, по наука и технологии, демокрация и политически комитет...

публикувано на 25.05.24 в 07:46

До 28 градуса в събота

Днес ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над планинските райони в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици.  Максималните температури ще бъдат между 23° и 28°.

публикувано на 25.05.24 в 07:26

Галерията в Кюстендил отбеляза шейсет и пет години от създаването си

Шейсет и пет години от създаването си отбелязва днес художествената галерия "Владимир Димитров-Майстора" в Кюстендил. В чест на 90-годишнината от рождението на Майстора, авторски колектив проектира първата за страната специално построена за целта галерия. До построяването на галерията в Кюстендил обичайната практика е била да бъдат преустройвани за..

публикувано на 24.05.24 в 16:10

Опожариха кметството в брезнишкото село Горна Секирна

Според кметския наместник Василена Николова то е било обект на умишлен палеж. Прозорецът на помещението, в което е и кметският кабинет е бил счупен, а на пода е била излята запалителна течност.  Инцидентът е от вчера. На място е пристигнал екип на пожарната служба в Брезник. Сградата е спасена като цяло, но има много щети.  Стените са опушени, част..

публикувано на 24.05.24 в 15:18

С шествие, тържествен концерт и почит към светите братя Кирил и Методий започна 24 май в Благоевград

Благоевград започна честванията по повод Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука просвета и култура и на славянската писменост и празника на града от Национална хуманитарна гимназия, която през годините е непрекъсващ извор за развитието на просветното дело в региона и чийто патрон са двамата просветители. Точно в 10:00 часа в двора..

публикувано на 24.05.24 в 14:19