Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчево, но студено

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сутринта ще е мразовито с минимални температури между минус 11° и минус 6°. Днес в повечето райони ще е предимно слънчево. На места в Дунавската равнина ще се задържи мъгливо, но след обяд видимостта ще се подобрява. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад, в Източна България от югоизток и ще e слаб до умерен. Максималните температури ще са между 1° и 6°, по-ниски на местата с трайна мъгла.


По публикацията работи: Мариана Попова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Намериха починал мъж в село Влахи

Намерен е починал мъж в къща в село Влахи, общ. Кресна. Сигналът е получен днес около 06:40 часа, съобщиха от пресцентъра на полицията в Благоевград. От полицейските служители се извършва оглед на местопроизшествието. Предстои установяване на точните причини за смъртта на лицето. За случая е уведомена Окръжната прокуратура в..

публикувано на 22.05.24 в 10:01

Общински съветници от Сандански и Петрич мерят сили в благотворителен двубой

Общинският съвет Сандански и Общинският съвет Петрич ще изиграят футболна среща с благотворителна цел на 22-ри май. Срещата ще се изиграе в Спортната зала в гр. Сандански от 18:00 часа, като основната цел на двубоя е да се помогне финансово на малкия Максим от с. Лешница, който се нуждае от средства за спешна операция. Всички жители и гости на..

публикувано на 22.05.24 в 09:51

Румен Радев е на двудневно посещение в Италия

Президентът Румен Радев ще бъде на посещение в Италия днес и утре. Държавният глава ще ръководи българската делегация, която по традиция е приемана на аудиенция във Ватикана от главата на Римокатолическата църква по повод 24 май - Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.  В..

публикувано на 22.05.24 в 09:47

Консултации с парламентарните групи за СИК-овете в чужбина

Консултации с парламентарните формации от 49-то Народно събрание за съставите на секционните избирателни комисии зад граница ще проведе днес Централната избирателна комисия (ЦИК). Формациите трябва да дадат предложения за членове, включително и резервни за секциите, в които на 9-ти юни ще гласуват сънародниците ни в чужбина.  В консултациите участват..

публикувано на 22.05.24 в 09:32

12 години от земетресението в Перник

Молебен и водосвет за здраве и благоденствие ще бъдат отслужени по повод 12- годишнината от земетресението в Перник.  На 22 май 2012 година през нощта Перник и околните селища бяха събудени от трус с магнитуд 5,8 по Рихтер, съпроводен от мощен тътен. Последваха серия силни вторични трусове. Земетресението не взе човешки жертви, но предизвика разрушения..

публикувано на 22.05.24 в 07:36

Облачно време

 На 22 май в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, но въздушната маса в Западна и Централна България ще е неустойчива и още преди обяд ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. До края на деня и през нощта срещу четвъртък на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевична дейност. Главно в..

публикувано на 22.05.24 в 06:59

Отчитат ръст на заразните болести в Перник

Ръст на заразните заболявания отчитат в област Перник. Регистрираните през изминалата седмица случаи са 28 срещу 5 за предходния 7-дневен период.  Два случая на хепатит Б и три на хепатит С са регистрирани в региона в периода от 13 до 19 май, като случаите са лабораторно потвърдени. Пет деца във възрастовата група от 5 до 19 години са с коклюш. Със..

публикувано на 21.05.24 в 19:51