Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Народният представител Димо Дренчев няма да напуска „Възраждане”

Народният представител Димо Дренчев не смята да напуска „Възраждане” въпреки изключването на брат му Николай Дренчев от ПГ на партията.

Депутатът, който е най-добрият финансов експерт и специалист по бюджета на партията в парламента, заяви, че ако има някакъв натиск върху него, то той е по- скоро да остане във „Възраждане”.

„ И той идва даже не толкова от страна на ръководството, колкото от страна на хората, които съм привлякъл аз през тези 10 години във „Възраждане” и които предпочитат да остана като част от партията. Аз също считам, че това е моето място и нямам никакво намерение да напускам”, каза Дренчев.

Той взе участие в организираната от „Възраждане” пресконференция в Перник, свързана с проблеми около промяната на предназначението на земеделски земи в община Радомир за изграждане на фотоволтаици.

„Това, което ние направихме още октомври е, че внесохме един законопроект, който предвиждаше временен мораториум върху смяна на предназначението на земеделските земи до изработване, ние бяхме записали тримесечен срок, на някаква стратегия- какъв процент от земите в дадена община могат да бъдат сменявани, къде могат да бъдат разположени. Естествено това нещо не се прие. Единствено от БСП ни подкрепиха. Сглобката го отхвърли, тъй като не е тайна, че те са основните собственици на тези проекти”,  каза Дренчев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Страните-членки на Международния съюз по биатлон от Южна Европа проведоха конференция в Банско

В нея участваха делегации на 10 държави, а значимостта ѝ бе подчертана от присъствието на президента на IBU Оле Далин и директора по развитието на IBU Дагмара Герасимук. Домакини на срещата бяха президентът на Българска федерация Биатлон Атанас Фурнаджиев и генералният секретар на БФ Биатлон Борислав Панков, както и олимпийската шампионка от..

публикувано на 12.05.24 в 14:37
Снимката е илюстративна

28- годишен перничанин е загинал при катастрофа с мотоциклет

Инцидентът е станал днес около обяд в пернишкия квартал „Църква”. Младият мъж е самокастрофирал, блъскайки се в стълб. Мотоциклетът е регистриран, а водачът му е бил правоспособен, каза началникът на „Пътна полиция” към ОДМВР- Перник Симеон Георгиев.  Работи се по изясняване на причините за катастрофата.

публикувано на 12.05.24 в 14:31

Перник ще бъде домакин на 44-та конвенция на Федерацията на европейските карнавални градове

Перник ще бъде домакин на 44-та конвенция на Федерацията на европейските карнавални градове. Официалното откриване е в понеделник /13 май/ с парад на знамената на страните- участнички.  Перник е член на Федерацията на европейските карнавални градове от 1995 г., а през 2009 г. Международният борд на организацията обяви града, в който се провежда..

публикувано на 12.05.24 в 12:35

Байдън: Примирие е възможно още утре, ако "Хамас" освободи заложниците

Американският президент Джо Байдън е заявил, че примирие между Израел и "Хамас" е възможно още утре, ако групировката освободи заложниците, които държи. "Израел каза, че зависи от "Хамас", ако искат да го направят, можем да сложим край утре. И примирието ще започне утре", посочи Байдън на събитие за набиране на средства за предизборната му кампания в..

публикувано на 12.05.24 в 09:35

Томина неделя е

Днес е Томина неделя - с нея за православните християни завършва Светлата седмица. В първата неделя след Великден православната църква почита паметта на апостол Тома - един от 12-те Христови ученици, наричан Тома Неверни, тъй като се съмнявал във Възкресението. Апостол Тома е наричан неверни, защото когато мълвата за изчезналото от пещерата тяло..

публикувано на 12.05.24 в 08:42

Облачно с валежи от дъжд

На 12 май ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива  купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°.  Максималните температури ще бъдат между 18° и 23°

публикувано на 12.05.24 в 07:31

Кметът на Благоевград Методи Байкушев: Дългогодишният проблем на кръстовището при I Учебен Корпус на ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград вече е решен

Монтиран е изцяло нов контролер на светофара. До момента той работеше с програматор, който не отговаряше на законовите изисквания. Жълтите светлини се засичаха, а това от своя страна създаваше предпоставки за пътно-транспортни произшествия с автомобили и пешеходци. Имаидея за изграждане на кръгово кръстовище при ЮЗУ. Ако експертите потвърдят, че то е..

публикувано на 11.05.24 в 19:29