Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонтират най-старото учебно заведение в Перник

В ход са ремонтните дейности по сградите на най-старото учебно заведение в Перник - VI СУ "Св. св. Кирил и Методий" и ДГ №15 "Райна Княгиня", съобщават от общината. С тях се цели подобряване на енергийните характеристики на двете учебни заведения чрез въвеждане на мерки за енергийна ефективност и трансформацията им в сгради с близко до нулево потребление.

Обновяването на сградите е по проект, осъществяван с подкрепата на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г. по меморандума между България и Исландия, Княжество Лихтенщайн и Кралство Норвегия, а програмен оператор е Министерството на енергетиката. Реализацията на проекта ще допринесе за повишено производство на енергия от ВЕИ и ще подпомогне експертния капацитет в областта на енергийната ефективност.

Вече е подмененd част от покрива на Шесто училище, санирани са физкултурнитя салон, както и част от училищната сграда. Подменя се старата и амортизирана дограма на детска градина "Райна Княгиня", продължава и топлоизолирането на сградата.
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Началникът на

Набелязаха мерки за намаляване на престъпленията в Перник

Областната дирекция на МВР в Перник проведе работна среща с ръководството на община Перник, директорите на училища и детски градини и на обекти с масово събиране на хора. Целта е подобряване на взаимодействието и набелязване на мерки за намаляване на риска от престъпления, съобщиха от пресцентъра на полицията. Участниците в срещата са запознати с..

публикувано на 19.04.24 в 11:18

Единодушно парламентът вдигна заплатите на военнослужещите

С единодушие от 195 гласа "за" депутатите приеха да увеличат заплатите на военнослужещите, одобрявайки на първо четене промените в Закона за въоръжените сили, пише БНР. С измененията се въвежда нова система, според която заплатите растат от началото на 2025 г. със специфичен коефициент и в зависимост от заеманата длъжност. Със законопроекта..

публикувано на 19.04.24 в 11:09

Пренасочват до 8 май звеното за лични документи от Банско в Разлог

За периода от 22.04.2024 г. до 08.05.2024 г. приемането на заявления за издаване на български лични документи, както и връчването на готовите документи ще бъде пренасочено от звеното БДС на РУ-Банско към звеното БДС на РУ-Разлог. Oт ОДМВР-Благоевград поднасят извинението си към жителите на общината за причиненото неудобство.

публикувано на 19.04.24 в 11:04

Европейска и Балканска купа по рафтинг и каяк в Кресненското дефиле

От 19 до 21 април в България е домакин на Европейска и Балканска купа по рафтинг и каяк в бързи води, които ще се проведат в Кресненското дефиле по река Струма. Събитията са част от престижните серии на Международната рафтинг федерация (IRF), провеждани ежегодно в различни рафтинг центрове на Европа. Състезанията се провеждат в България за 8-ми път..

публикувано на 19.04.24 в 10:30

Петричанин е в главна роля на нова филмова продукция

Стоян Цветков от Петрич е в главната роля на новата българска продукция – комедията с интересното име „Опасни шматки“, която тръгва по кината от 19 април. Филмът е на режисьора Николай Павлов. Стоян Цветков е възпитаник на ПГИТ „Проф. д-р Асен Златаров“, випуск 1998 г. През 2002 г. завършва Югозападен университет „Неофит Рилски“ в Благоевград със..

публикувано на 19.04.24 в 09:30

Изложба показа тютюневата индустрия в Разлог век назад

По повод 100 години от откриването на Тютюневия склад на братя Каназиреви в гр. Мехомия /Разлог/, който дава препитание на много семейства и 100 години от основаването на Тютюневопроизводителна кооперация ,,Места" бе открита гостуваща изложба "Тютюн, Енфие и Сие". На откриването в Разложкия музей присъстваха инж. Гергана Костова, зам.-кмет..

публикувано на 19.04.24 в 09:25

Облачно и дъждовно време

На 19 април облачността над страната ще е значителна. М инималните температури ще бъдат между 2° и 7°, в котловините на Югозападна България около 0° .Около обяд в Рило-Родопската област ще започнат валежи, които до вечерта ще обхванат по-голямата част от Южна България. През нощта срещу събота валежите ще се усилят. На места ще бъдат значителни...

публикувано на 19.04.24 в 07:01