Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изградиха младежки център в Перник

Пред приключване е строителството на сградата на Международния младежки център в Перник. Официалното откриване е насрочено за 25 април, а на следващия ден Перник ще бъде домакин на национална конференция с участието на останалите седем младежки центрове в страната. 

Макар че все още няма собствена сграда Международният младежки център в Перник развива разнообразна дейност, съобщи на пресконференция управителят на центъра Радост Раданова:

„В продължение на повече от две години екипът на Младежкия център провежда неформални обучения, правим младежки обмени. Почти ежедневно, ежеседмично имаме младежки инициативи. Част от тях са по инициатива на Младежкия център, а друга част са по инициатива на младите хора, на които помагаме и подкрепяме за да могат да реализират идеите си”.

Изграждането на младежкия център е по проект, който се реализира с подкрепата на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г . Освен националната конференция, сред събитията, които предстоят в близките месеци са две и с международно участие.

„Това са международният младежки обмен, в който очакваме да се включат млади хора от Норвегия, Сърбия и от други организации и държави като участници , и международната конференция. В нея ще вземат участие младежки работници от страната, от страните- донори и други наши партньорски организации”, каза Раданова.
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още
Началникът на

Набелязаха мерки за намаляване на престъпленията в Перник

Областната дирекция на МВР в Перник проведе работна среща с ръководството на община Перник, директорите на училища и детски градини и на обекти с масово събиране на хора. Целта е подобряване на взаимодействието и набелязване на мерки за намаляване на риска от престъпления, съобщиха от пресцентъра на полицията. Участниците в срещата са запознати с..

публикувано на 19.04.24 в 11:18

Единодушно парламентът вдигна заплатите на военнослужещите

С единодушие от 195 гласа "за" депутатите приеха да увеличат заплатите на военнослужещите, одобрявайки на първо четене промените в Закона за въоръжените сили, пише БНР. С измененията се въвежда нова система, според която заплатите растат от началото на 2025 г. със специфичен коефициент и в зависимост от заеманата длъжност. Със законопроекта..

публикувано на 19.04.24 в 11:09

Пренасочват до 8 май звеното за лични документи от Банско в Разлог

За периода от 22.04.2024 г. до 08.05.2024 г. приемането на заявления за издаване на български лични документи, както и връчването на готовите документи ще бъде пренасочено от звеното БДС на РУ-Банско към звеното БДС на РУ-Разлог. Oт ОДМВР-Благоевград поднасят извинението си към жителите на общината за причиненото неудобство.

публикувано на 19.04.24 в 11:04

Европейска и Балканска купа по рафтинг и каяк в Кресненското дефиле

От 19 до 21 април в България е домакин на Европейска и Балканска купа по рафтинг и каяк в бързи води, които ще се проведат в Кресненското дефиле по река Струма. Събитията са част от престижните серии на Международната рафтинг федерация (IRF), провеждани ежегодно в различни рафтинг центрове на Европа. Състезанията се провеждат в България за 8-ми път..

публикувано на 19.04.24 в 10:30

Петричанин е в главна роля на нова филмова продукция

Стоян Цветков от Петрич е в главната роля на новата българска продукция – комедията с интересното име „Опасни шматки“, която тръгва по кината от 19 април. Филмът е на режисьора Николай Павлов. Стоян Цветков е възпитаник на ПГИТ „Проф. д-р Асен Златаров“, випуск 1998 г. През 2002 г. завършва Югозападен университет „Неофит Рилски“ в Благоевград със..

публикувано на 19.04.24 в 09:30

Изложба показа тютюневата индустрия в Разлог век назад

По повод 100 години от откриването на Тютюневия склад на братя Каназиреви в гр. Мехомия /Разлог/, който дава препитание на много семейства и 100 години от основаването на Тютюневопроизводителна кооперация ,,Места" бе открита гостуваща изложба "Тютюн, Енфие и Сие". На откриването в Разложкия музей присъстваха инж. Гергана Костова, зам.-кмет..

публикувано на 19.04.24 в 09:25

Облачно и дъждовно време

На 19 април облачността над страната ще е значителна. М инималните температури ще бъдат между 2° и 7°, в котловините на Югозападна България около 0° .Около обяд в Рило-Родопската област ще започнат валежи, които до вечерта ще обхванат по-голямата част от Южна България. През нощта срещу събота валежите ще се усилят. На места ще бъдат значителни...

публикувано на 19.04.24 в 07:01