Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Денков и Габриел отговарят на депутатски въпроси

Автор:
Снимка: БТА

Премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел ще отговарят на въпроси на депутати в рамките на традиционния блиц контрол. Той се провежда в първия работен ден на всеки месец.

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел ще участва и в петъчния парламентарен контрол. След нея на четири въпроса ще отговаря финансовият министър Асен Василев. Сред тях – за сигнал за злоупотреби в Агенция "Митници", конфискуваните автомобили по Наказателния кодекс и подготвяните промени в Закона за хазарта.

Още 8 министри ще застанат на парламентарната трибуна. Най-много въпроси – по 8, има към министрите на културата Кръстю Кръстев и на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Язовир

Изпускат контролирано язовир "Студена"

Падналите дъждове и продължаващато снеготопене значително повишиха нивото на язовир „Студена” през последните дни. Само за едно денонощие – на 4 срещу 5 май, водният обем е увеличен с около 1 млн. куб. метра. През почивните дни е направен опит да се изпускат по-големи водни количества, но реката в село Студена е повишила много нивото си, което..

публикувано на 07.05.24 в 17:48

Коалиция "Солидарна България" регистрира листата си в 1 МИР - Благоевград

Водач на листата на "Солидарна България" е общинският съветник Албина Анева. Кандидатите в листата на „Солидарна България" са хора на труда, хора на защита на правото на труд и защита на интересите на гражданите, каза Албина Анева. Тя увери, че коалицията ще отстоява правата както на децата, така и на най-възрастните.  Една от целите на..

публикувано на 07.05.24 в 16:49

Започва благоустрояване на ул. „Елин Пелин“ в Благоевград

В началото на следващата седмица започва благоустрояване на една от най-новите улици в Благоевград – ул. „Елин Пелин“. Това става възможно след като в края на миналата седмица главният архитект на Общината издаде разрешение за строеж на този обект.   Улицата ще бъде асфалтирана, ще бъдат изградени тротоари и ще бъде поставено модерно улично..

публикувано на 07.05.24 в 16:02

БСП регистрира листата си в Благоевград

БСП регистрира днес листата си с кандидат-депутати в Районната избирателна комисия – Благоевград. Корнелия Нинова отново е водач на социалистите в Пиринско. 17 са кандидатите в листата. "Регистрирахме една прекрасна листа. Едно прекрасно съчетание от опит, младост, мъдрост и професионализъм, така че тръгваме на тези избори с един силен екип",..

публикувано на 07.05.24 в 14:40

Андрей Цеков е водач на листата на ПП-ДБ в Благоевградска област

Бившият министър на регионалното развитие и благоустройството, Андрей Цеков, е водач на листата на ПП – ДБ в 1 Многомандатен изборен район – Благоевград. Коалицията ще се представи на предсрочните парламентарни избори с 22 –ма кандидати, каза пред журналисти в Благоевград Андрей Цеков малко преди да бъде регистрирана тяхната листа в РИК...

публикувано на 07.05.24 в 14:36

Александър Дунчев ще води листите на "Зелено движение" в Благоевград

Бившият депутат от ПП и бивш директор на Изпълнителната агенция по горите Александър Дунчев ще води листите на партия "Зелено движение" в Благоевград и в София област.  Начело на листата за европейските избори е бившият министър на околната среда и водите Борислав Сандов, който е пръв и в битката за национален парламент в 23 МИР София и в родния си..

публикувано на 07.05.24 в 14:14

КЕВР прие промените в наредбата за регулиране на цените на тока

Създава се нормативната уредба за пълна либерализация на пазара на едро на електрическа енергия. Комисията за енергийно и водно регулиране прие окончателно промените в наредбата за регулиране на цените на електрическата енергия, свързани с последните поправки в Закона за енергетиката. КТ "Подкрепа" за отлагането на либерализацията: Работа на парче..

публикувано на 07.05.24 в 14:01