Честито Възкресение Христово!

Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ясни са резултатите от конкурсите за директори на училища в Дупница

Ясни са резултатите от конкурсите за директори на три дупнишки училища. За директор на ПГ “Христо Ботев” е избран Любомир Георгиев. Той е учител по физическо възпитание, треньор по бейзбол и бивш общински съветник. От надпреварата за поста отпадна досегашният изпълняващ длъжността Гергана Миленкова. Начело на СЕУ “Св. Паисий Хилендарски” остава Анелия Йорданова. Тя пое ръководството на най-голямото дупнишко училище преди две години до провеждането на конкурс. Другият кандидат за директор беше преподавателят Ани Вакъвчиева. Директор на ОУ “Св. Климент Охридски” остава Юлиана Борисова, която беше единствен кандидат.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Перничани и днес се стекоха в централния пернишки храм „Св. Иван Рилски”, за да почетат Възкресение Христово

 Храмът бе огласен от възкресни песнопения. Да бъдем по- добри и човечни, да има здраве и мир си пожелаваха перничани. Възкресението на Господ е най- забележителното събитие в мироспасителната история, каза отец Людмил- предстоятел на храма. „То е победа на живота над смъртта, тържество на правдата над неправдата и завършек на изкупителното дело на..

публикувано на 05.05.24 в 15:45

Възкресение Христово!

Днес православните християни почитат Великден - Възкресение Христово. Още в ранни зори храмът „Въведение Богородично“ в старинния квартал "Вароша" на Благоевград започна да се изпълва с десетки миряни, които със свещи в ръка пристъпваха прага на църквата, за да почетат Празникът на празниците и да се поклонят на иконата на Иисус Христос.  За..

публикувано на 05.05.24 в 11:43

Кукери огласят село Елешница на Великден

Село Елешница  посреща Великден със звън на чанове, кукерски обичай и прогонване на злото далеч от населеното място. Невероятен карнавал със скечове, усмивки и много настроение ще има  днес. Площадът на Великден в Елешница се преобразява.  Кукерските групи на трите махали - Гуджилец, Плаж махала и Средната, ще се превърнат в атракцията на деня...

публикувано на 05.05.24 в 09:36

Христос воскресе! Православният свят посрещна Празника на празниците

Православният свят посрещна Празника на празниците - Възкресение Христово. В храмовете из цялата страната беше извършено тържественото пасхално богослужение. В София в патриаршеската катедрала "Свети Александър Невски" то беше оглавено от Врачанския митрополит Григорий, който е наместник - председател на Светия Синод, след кончината на българския..

публикувано на 05.05.24 в 08:26

Слънце ни радва на Великден

Днес ще преобладава слънчево време. След обяд над планинските райони ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места ще превали краткотрайно. В по-голямата част от страната ще бъде почти тихо. Максималните температури на Възкресение ще бъдат между 18° и 23° градуса.

публикувано на 05.05.24 в 08:23

Честито Възкресение Христово!

Православните християни посрещат най-светлия празник – Възкресение Христово. Празник, който връща вярата в доброто и в духовните ценности. Нека той ви донесе здраве, настроение и нова сила за справяне с предизвикателствата на съвременния живот. Нека мъдростта и благородството да ръководят мислите и делата ви...

публикувано на 05.05.24 в 00:10

Пасхално послание на Неврокопския митрополит Серафим

ПАСХАЛНО ПОСЛАНИЕ  НА НЕВРОКОПСКИЯ МИТРОПОЛИТ СЕРАФИМ  202 4г. Обични във възкръсналия Христос Господ, братя и сестри, ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! Светлата и най-радостна вест за възкресението на Господ Иисус Христос разпръсква мрака на страха, скръбта и разочарованието. „Христос възкръсна от мъртвите, със смъртта..

публикувано на 05.05.24 в 00:05