Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приеха оставката на Борислав Михайлов

Автор:
Снимка: БГНЕС

Четвърта точка от дневния ред на Конгреса на Българският футболен съюз беше приемане на оставката на президента на централата Борислав Михайлов.

Самият той предложи това да стане с явно гласуване, за да не се губи време.

Михайлов беше освободен от поста от делегатите, като 303-ма гласуваха "за", а 12 бяха против.

После делегатите приеха оставките и на членовете на Изпълкома. "За" гласуваха 318 от тях, а двама бяха против.

Следва изборът на нов президент на БФС, който ще бъде направен с интегрална бюлетина.

Кандидатите за този поста са седем: Димитър Бербатов, Георги Иванов - Гонзо, Михаил Касабов,  Георги Градев, Георги Захариев, Петьо Костадинов и Манол Иванов.

Председател на комисията по избора е Дочко Дочев от ФК Левски (град Левски).




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Празник в Трън

За осма поредна година в Трън е домакин на празник, посветен на народната певица Гюрга Пинджурова. Днес от 13.00 часа на открита сцена пред читалището, носещо нейното име започва петчасова програма с участието на самодейци - състави и изпълнители от Пернишко и страната. Гюрга Пинджурова е родена през 1895 година в Трън и още приживе се превръща в..

публикувано на 27.04.24 в 13:13

Великденска благотворителна кампания започва в Кюстендил

Великденска кампания за набиране на козунаци и хранителни продукти, които ще бъдат предоставени на нуждаещи се семейства от Кюстендил и региона, започнаха енориашите към храма "Св. великомъченик Димитър Солунски" в Кюстендил. Така инициаторите продължават благотворителната кампания, на която дадоха началото преди Рождество Христово, в края на миналата..

публикувано на 27.04.24 в 11:22

Надпревара по авиомоделизъм в Дупница

Дупница ще бъде домакин на традиционния кръг от Световната купа по авиомоделизъм.  Надпреварите ще се проведат дне и утре в местността "Червенобрежки ливади". Организатори са дупнишкият клуб „Икар“, Община Дупница и Българската федерация по авиомоделизъм. До момента заявки са подали 56 състезатели от 8 държави - Великобритания, Германия, Гърция, Италия,..

публикувано на 27.04.24 в 08:30

Лазаровден е!

Православната църква отбелязва Лазарова събота. В седмицата преди Великден празникът пренася спомена за най-голямото чудо в земния живот на Иисус Христос - възкресяването на починалия Лазар. В обредната традиция Лазаровден е наситен с жизнерадостни ритуали. Сред тях е лазаруването, което се изпълнява и до днес. Богослуженията на Лазарова събота с..

публикувано на 27.04.24 в 08:13

Слънчево време

Сутринта ще е предимно слънчево. Около обяд над Западна България, а след обяд и над Централна, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в планинските райони там ще превали и прегърми. Максималните температури ще са между 18° и 23°. 

публикувано на 27.04.24 в 07:47

Доброто ражда успехи!

Слав Петков, председател на Българската федерация Адаптирана физическа активност връчи сертификат за дарение  на НХГ „Св. св. Кирил и Методий“ - Благоевград с благодарност  за направеното дарение в размер на 2 440 лв. в подкрепа на федерацията. По инициатива на Ученическия съвет всяка година в гимназията се организира благотворителна..

публикувано на 26.04.24 в 17:56

Одобриха на първо четене ратификация на договора за изтребителите Ф-16

Мнозинството в Народното събрание от ГЕРБ-СДС, ПП- ДБ, ДПС и ИТН одобри на първо четене ратификация на ново изменение на договора за американските изтребители F-16, Block 70 и свързаната с тях поддръжка. В доклада на военната комисия се уточнява, че промените няма да увеличат стойността на сделката.  Изменението е изготвено спрямо изискванията на..

публикувано на 26.04.24 в 16:02