Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работещите в ЦСМП – Благоевград искат оставката на директора

Работещите в ЦСМП – Благоевград искат оставката на директора, в противен случай – гражданско неподчинение!Поради безхаберието от страна на директора на ЦСМП – Благоевград, който явно подкрепя побойниците, а не своите служители, работещите в ЦСМП – Благоевград искат оставката на директора доктор Красимир Михайлов. Новината съобщиха от Синдикат „Защита“ в профила си във Facebook. Напрежението в Спешния център е породено от инцидента, при който екип на ЦСМП - Петрич бе нападнат при изпълнение на служебните си задължения. "Поради безхаберието от страна на директора на ЦСМП – Благоевград, който явно подкрепя побойниците, а не своите служители, работещите в ЦСМП – Благоевград искат оставката му", се допълва още в публикацията. 
Публикуваме писмото.
По публикацията работи: Спаска Зашева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

При епидемия от коклюш – какви мерки предприема МЗ? Как да се пазят хората?

Дори да се обяви епидемия от коклюш, няма да се наложат толкова строги противоепидемични мерки, каквито имаше по време на ковид пандемията, настоя пред БТА главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. По думите му няма да има и толкова силен натиск върху здравната система. "Това, което виждаме досега, е, че не повече от 5-10% от болните от..

публикувано на 25.04.24 в 09:20

Три нови случая на коклюш в Кюстендилско

Три са новите потвърдени случая на коклюш в Кюстендилска област. Два от случаите са в Кюстендил, в едно семейство извън ромския квартал, където са заболели възрастен и дете. В Дупница има случай на едногодишно дете. "Постоянно има случаи със съмнения", каза д-р Кръстева от Регионалната здравна инспекция в Кюстендил. Тя посочи, че всички новородени,..

публикувано на 24.04.24 в 11:15

9 случая на коклюш в област Благоевград от началото на годината

„Официално потвърдените случаи на коклюш в Благоевградска област от началото на годината до момента са 9. Заболелите са до 19 години – в ранната детска възраст и ученици. 3 от децата са под 1 година, които не са имунизирани, от 1 до 4 години – 1 дете, от 5 до 9 – 4, от 15 до 19 – 1 дете“ – каза за Радио Благоевград д-р Веселка Мончева,..

публикувано на 24.04.24 в 09:33

Първи случай на коклюш в Перник

Първи случай на коклюш е регистриран в Перник. С магарешка кашлица е диагностицирано 15-годишно момиче, което учи в София. Диагнозата е установена по лабораторен път. Заразеното дете е било имунизирано. То се лекува в домашни условия. „Детето е под карантина. Близките са уведомени и спазват режим. Уведомили сме класа и училището, софийската РЗИ, за да..

публикувано на 23.04.24 в 14:17

Промяна: Ваксината срещу коклюш ще се поставя на месец и половина на бебето

Министерството на здравеопазването ще позволи първата имунизация срещу коклюш да бъде прилагана по-рано, месец и половина след раждането на бебето, а не както е сега според Имунизационния календар тя се прилага след втория месец. Това е решено на среща между служебния премиер Димитър Главчев, министъра на здравеопазването Галя Кондева,..

публикувано на 23.04.24 в 11:41
Гл. ас. д-р Магдалена Баймакова

Ваксинацията срещу хепатит В е най-ефективната форма на превенция срещу заразяване

6000 души се заразяват с форма на хепатит всеки ден.  1,3 милиона души са страдали от форма на заболяването – така се твърди в доклада за глобалния хепатит за 2024 г., представен на Световната среща за хепатит в Лисабон, Португалия. Спорeд данните, представени от СЗО,  хепатитът има толкова смъртни случаи, колкото има туберкулоза глобално...

публикувано на 22.04.24 в 09:40

Около 280 души са заразените с коклюш. Очаква се заболеваемостта да расте

175 са потвърдените нови случаи на коклюш. Общо за страната - все още се очаква анализа за миналата седмица, но ще бъдат може би малко над 280. Това означава, че имаме епидемична ситуация, но още е рано да се говори за епидемия. Това заяви пред БНР проф. Ива Христова - директор на Националния център по заразни и паразитни болести.  "Това означава, че..

публикувано на 22.04.24 в 09:13