Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима кандидати за омбудсман в Благоевград

На провелото се днес заседание на Временната комисия по номинация за провеждане на процедура по избор на обществен посредник на територията на община Благоевград, са разгледани входираните в деловодството на Общински съвет, кандидатури за омбудсман.

Подадени са документи от трима кандидати. Това са: Даниела Ицкова Ангелова, Злата Бориславова Ризова и Атанаска Янкова Ковачева.

Членовете на комисията са разгледали подробно набора от документи и след обсъждане са приели, че отговарят на изискванията посочени в обявлението от 02.03.2024 г., и на основание чл. 8,  ал.1 от Правилника за организацията и дейността на обществения посредник на територията на Община Благоевград.

Предстои провеждането на събеседване с кандидатите, за да се проверят и оценят познанията им в правозащитната област, вижданията им за взаимоотношенията между гражданите и местната власт.

Комисията е взела решение публичното събеседване да се проведе на 27 март 2024 година от 17:00 часа в зала „22- ри Септември“ на Община Благоевград.

Очакванията са, че Общински съвет Благоевград ще гласува за нов омбудсман на предстоящото редовно заседание, насрочено за 29 март 2024г.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Красив старт на първокласната фермерска среща дадоха самодейците на Разлог

Започна най-голямото събитие в сектора, което се провежда в Разлог.  Изложението ще покаже постиженията в областта на животновъдството.  Акцентът на мащабната среща е представянето на богатото биологично разнообразие на породи селскостопански животни, отглеждани у нас. Над 100 фермери ще покажат най-елитните си животни. Посетителите ще могат да..

публикувано на 11.05.24 в 15:01

95 години Начално училище „Свети Паисий Хилендарски“ Банско

С вълнуващо тържество, учениците и педагози от Начално училище „Св.Паисий Хилендарски“ Банско отбелязаха 95 години от построяването на училището. Чрез техния авторски спектакъл „Големия свят на малкия принц“ те предадоха емоциите си от пътуването на децата в света на знанието и научаването на житейските уроци, водени вещо и с любов от учителите...

публикувано на 11.05.24 в 14:23

"Занаят фест" в Благоевград

Официалното откриване на "Занаят фест“ ще се състои днес от 12.00 часа в Благоевград.  Всеки, който желае може да разгледа шатрите на площад "Македония“, където в следващите два дни работилниците на майстори от цялата страна ще възродят българските традиции и фолклор. Ще бъдат показани демонстрации на различни занаяти, сред които пчеларство,..

публикувано на 11.05.24 в 10:51

Ретро парад в Благоевград

Колекционери от цяла България, от Сърбия, Македония и Гърция ще се включат днес в 21 –то  изложение на ретро автомобили в Благоевград. Локацията и тази година е площад „Георги Измирлиев“. С лед официалното откриване в 11.30 часа ще бъде направена демонстративна обиколка на града и ретро парадът ще се отправи към следващите дестинации – Симитли и..

публикувано на 11.05.24 в 10:28

Планинско бягане „Трън Ултра Рън”

480 бегачи са заявили участие в третото издание на състезанието по планинско бягане „Трън Ултра Рън”. Стартът ще бъде даден тази сутрин /11 май/ в село Велиново.  Четири са дистанциите, на които ще бягат участниците. Най- кратката е „Бягане до върха”и е 8 км, а най дългата е „Десет върха ултра”и е 54 км. Останалите две дистанции са „През двата върха”-..

публикувано на 11.05.24 в 07:39

Разкъсана облачност

Минималните температури тази сутрин са между 5° и 10°. Днес ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове все още по-значителна облачност ще има над крайните източни и южни райони, но ще е без валежи. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°

публикувано на 11.05.24 в 07:36
Тунел Железница

Ограничение в тунел "Железница" на АМ "Струма"

Временно движението от км 99 до км 101, в тунел "Железница" на АМ "Струма" в посока Кулата се осъществява само в изпреварващата лента, поради аварирал тежкотоварен автомобил, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Активната лента е затворена за движение. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 10.05.24 в 18:44