Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха майка и дъщеря за домашно насилие

Майка и дъщеря са задържани за домашно насилие над 76-годишна жена, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР- Перник.

Сигнал в полицията подал кметът на пернишкото село Кралев дол. Полицаите изяснили, че 39-годишната внучка на възрастната женя я ударила в областта на главата, с което й причинила лека телесна повреда. След предприетите процесуално-следствени действия е установена съпричастност към извършеното деяние и на 58-годишната дъщеря на битата жена. Двете са задържани за до 24 часа с полицейска заповед и разследването продължава под надзора на прокуратурата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

БСП регистрира листата си в Благоевград

БСП регистрира днес листата си с кандидат-депутати в Районната избирателна комисия – Благоевград. Корнелия Нинова отново е водач на социалистите в Пиринско. 17 са кандидатите в листата. "Регистрирахме една прекрасна листа. Едно прекрасно съчетание от опит, младост, мъдрост и професионализъм, така че тръгваме на тези избори с един силен екип",..

публикувано на 07.05.24 в 14:40

Андрей Цеков е водач на листата на ПП-ДБ в Благоевградска област

Бившият министър на регионалното развитие и благоустройството, Андрей Цеков, е водач на листата на ПП – ДБ в 1 Многомандатен изборен район – Благоевград. Коалицията ще се представи на предсрочните парламентарни избори с 22 –ма кандидати, каза пред журналисти в Благоевград Андрей Цеков малко преди да бъде регистрирана тяхната листа в РИК...

публикувано на 07.05.24 в 14:36

Александър Дунчев ще води листите на "Зелено движение" в Благоевград

Бившият депутат от ПП и бивш директор на Изпълнителната агенция по горите Александър Дунчев ще води листите на партия "Зелено движение" в Благоевград и в София област.  Начело на листата за европейските избори е бившият министър на околната среда и водите Борислав Сандов, който е пръв и в битката за национален парламент в 23 МИР София и в родния си..

публикувано на 07.05.24 в 14:14

КЕВР прие промените в наредбата за регулиране на цените на тока

Създава се нормативната уредба за пълна либерализация на пазара на едро на електрическа енергия. Комисията за енергийно и водно регулиране прие окончателно промените в наредбата за регулиране на цените на електрическата енергия, свързани с последните поправки в Закона за енергетиката. КТ "Подкрепа" за отлагането на либерализацията: Работа на парче..

публикувано на 07.05.24 в 14:01

Паметник на участниците във войните откриха в село Мосомище

В едно от най-големите и будни села в община Гоце Делчев – Мосомище, почетоха Деня на храбростта и Българската армия с изключително важно събитие – откриване на паметник, посветен на участниците във войните от селото. Инициативата е на учениците от 11 клас в НПГ „Димитър Талев“ Мариян Картулев, Ивайло Солев, Георги Илиев и Любомир Димитров – всичките..

публикувано на 07.05.24 в 13:39

Цветя за 100 години от смъртта на Дядото в Благоевград

Благоевградската общественост отбеляза 100 години от смъртта на Димитър Благоев. Ритуалът по полагане на цветя се състоя пред паметника на Дядото. Ученици от Второ основно училище, чиито патрон е Благоев, припомниха моменти от живота му. Пред паметника на Дядото на площад „Георги Измирлиев“ цветя положиха зам.- кметът на Община Благоевград..

публикувано на 07.05.24 в 12:07

Кирил Петков е начело на листата за депутати на ПП-ДБ от Перник

Кирил Петков оглавява листата в Перник на "Продължаваме промяната – Демократична България". Водачът от предходните два избора – за 48-о и 49-о Народно събрание, Бойко Рашков е поставен на второ място, но запазва шанса си за парламента, тъй като Петков е начело на листа и в София. Осем кандидат-депутати са включени в листата на коалицията. Тя беше..

публикувано на 07.05.24 в 10:20