Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Путин: Всички преки извършители на терористичния акт са задържани

Автор:

Организацията "Ислямска държава" потвърди, че четирима нейни активисти са извършили снощното смъртоносно нападение в концертна зала край Москва. "Атаката е част от естествения контекст на продължаващата война със страни, които се борят срещу исляма", се казва в изявление, разпространено чрез един от каналите на джихадитската организация в интернет, предаде агенция Франс прес.В своето изявление, което направи преди час, руският президент Владимир Путин заяви, че всички извършители на "кървавия атентат" в концертна зала край Москва снощи са били заловени, като изтъкна, че те са се опитали да избягат в Украйна. "Всичките четирима преки извършители на терористичния акт, всички онези, които са стреляли и са убивали хора, са открити и задържани. Те са се опитали да се укрият и са се движили към Украйна. По първоначални данни, от украинска страна за тях е бил подготвен "прозорец" за преминаване на държавната граница."Путин поднесе съболезнования на близките на жертвите и обяви 24 март за ден на национален траур. Според последна информация от руския Следствен комитет, повече от 130 души са загинали вследствие на атентата. Специализираните служби продължават работата на място на нападението - залата "Крокус сити" в Красногорск, откривайки още тела. 


По публикацията работи: Спаска Зашева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Златен медал за Найден Димитров от БК" Лъвовете"

Найден Димитров, състезател на Боксов клуб „Лъвовете“- Петрич, стана републикански шампион в категория до 63 кг, която за състезателя е напълно нова. Златото Найден спечели на Държавния личен шампионат за юноши. В категорията на петричанина участваха общо трима шампиони на България. Найден Димитров записа името си в шампионата и като единствения..

публикувано на 28.04.24 в 16:48

АПИ предприема мерки за укрепване на съоръжението при 16-ти км в посока София на АМ „Струма“

Временно движението на тежкотоварни автомобили по АМ „Струма" при 16-ти км, в  платното за София, се осъществява в изпреварващата лента поради авариране на подпорна стена. Обходният маршрут за леките автомобили е от пътен възел „Даскалово“, път I-1 Перник – Владая – София, както и през Мало Бучино. За улеснение на придвижването по пътя  София - Перник..

публикувано на 28.04.24 в 14:52

Борисов от Петрич: След изборите има варианти, но с Денков "не може да се преговаря"

 След изборите има варианти, но с Денков "не може да се преговаря", това заяви Бойко Борисов при  посещение в село Рупите. Той бе там по повод инициативата на ГЕРБ "Да пуснем корени в България", организирано от младежката организация на партията в Благоевград. В събитието участваха членове на ГЕРБ, депутати и евродепутати от партията.  По традиция..

публикувано на 28.04.24 в 14:31

Ограничение на АМ "Струма" заради срутване

Временно движението по АМ „Струма" при км 16, в  платното за София се осъществява в изпреварващата лента поради срутване, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Обходният маршрут за леки автомобили е от пътен възел „Даскалово“,  път I-1 Перник – Владая – София. Тежкотоварните автомобили в посока София се движат по АМ „Струма" при км 16 само в..

публикувано на 28.04.24 в 11:11

Цветница е!

Православният свят отбелязва един от големите християнски празници - Вход Господен в Ерусалим. Дни преди своята Кръстна смърт Исус Христос бил посрещнат тържествено в свещения град. Многолюдното множество го приветствало с палмови клони. Така е установена традицията в храмовете да се раздават осветени върбови клонки. Празникът се нарича още Връбница..

публикувано на 28.04.24 в 08:14

Предимно слънчево време

Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд над източните и планинските райони ще се развива купеста облачност, но вероятността за валежи е много малка. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са предимно между 20° и 25°.

публикувано на 28.04.24 в 08:11
Корнелия Нинова

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е водач в Благоевград и в 25-и МИР в София

Националният съвет на БСП утвърди листите за европейските и парламентарните избори. За водач на евролистата бе избран Кристиан Вигенин, следван от Румен Гечев. Жените в цялата листа са 40% от всички кандидати за евродепутати. Трети в евролистата за е досегашният евродепутат от БСП Цветелина Пенкова. Вяра Емилова, Филип Попов и Александър Симов също са..

публикувано на 27.04.24 в 19:27