Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дъждовен и хладен четвъртък

Днес облачността ще е предимно значителна. В сутрешните часове валежи все още ще има в Източна България, но бързо ще спрат. 

Следобед на много места в югозападната половина от страната отново ще има валежи, по-значителни в Родопската област. Ще остане ветровито. Ще продължи да прониква по-студен въздух. 

Максималните температури ще са предимно между 13° и 18°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Музейните експозиции в Кюстендил отворени и през почовните дни

Експозициите на Регионалния исторически музей "Академик Йордан Иванов“ в Кюстендил ще бъдат отворени през почивните дни.  Археологическата и нумизматична експозиция в зала "Асклепий" ще работи на 1, 2, 3, 4 и 6 май от 9.30 до 18.00 часа. Тя включва експонати от целия кюстендилски регион. Представените материали и техният широк хронологически..

публикувано на 01.05.24 в 14:48

Засилен контрол на трафика през празничните дни в Кюстендилско

Екипи на сектор "Пътна полиция“ са ангажирани приоритетно с подпомагане на трафика по главните пътни артерии в Кюстендилска област през поредицата от почивни дни. Засилват се и проверките за спазване на правилата на движение, за шофиране след употреба на алкохол, използване на предпазни колани и изправността на автомобилите, съобщиха от..

публикувано на 01.05.24 в 13:42

ГЕРБ-СДС регистрира пълна листа в РИК-Благоевград

Коалиция ГЕРБ-СДС регистрира в РИК-Благоевград листата с 22-ма  кандидати за народни представители за 1-ви Многомандатен избирателен район. Документите бяха внесени от областното ръководство на ГЕРБ и част от кандидатите. Водач на листата на отново е председателят на 49-о Народно събрание Росен Желязков. Втори е директорът на НОИ в Благоевград..

публикувано на 01.05.24 в 13:29

Над 100 изпълнители участват в конкурса „Гласове и мелодии от Пернишко”

Конкурс за традиционно песенно и музикално творчество „Гласове и мелодии от Пернишко” се провежда днес в Перник. Той се организира от читалище „Нови хоризонти 2009” и е в два раздела - народно пеене и инструментални изпълнения в категориите професионалисти, любители и учещи. Конкурсът се организира с финансовата подкрепа на Министерството на..

публикувано на 01.05.24 в 12:31

Велика сряда е

За православните християни днес е Велика сряда - третият ден от Страстната седмица. На този ден църквата възпоменава предателството на Юда Искариотски, който предава Исус Христос за 30 сребърника. Последната седмица на Великия пост църквата нарича Страстна седмица, защото тя е посветена на възпоменанията за последните дни от земния живот на..

публикувано на 01.05.24 в 11:25

Опашки на Кулата-Промахон

Интензивен е трафикът на граничния пункт "Кулата - Промахон" в първия от поредицата почивни дни. И в двете посоки към Гърция и към България повече са леките автомобили. В ранните сутрешни часове са се образували опашки от чакащи автомобили, но към момента преминаването е нормално. От "Гранична полиция" уточниха, че работят всички ленти и гишета за..

публикувано на 01.05.24 в 10:19

Облачно време на 1-ви май

Днес облачността ще бъде по-често значителна. На места, главно в източните и планинските райони, отново ще има краткотрайни валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток.  Максималните температури ще бъдат между 17° и 22°, малко по-високи в крайните югозападни райони

публикувано на 01.05.24 в 09:27