Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Облачно и дъждовно време

Снимка: БТА

На 19 април облачността над страната ще е значителна. Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, в котловините на Югозападна България около 0° .Около обяд в Рило-Родопската област ще започнат валежи, които до вечерта ще обхванат по-голямата част от Южна България. През нощта срещу събота валежите ще се усилят. На места ще бъдат значителни. Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°.


По публикацията работи: Светлин Кърпачев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Демонстрация на оръжия в Благоевград

С уроци по родолюбие ученици от благоевградски училища се върнаха назад във времето и се докоснаха до факти, облекла и оръжие от Априлското въстание. В инициативата, организирана от РК „Традиция“, Регионален исторически музей – Благоевград с подкрепата на Община Благоевград, се включиха възпитаници на 9 учебни заведения от I до X клас. Целта бе да се..

публикувано на 02.05.24 в 11:38

Премиерът отива в Париж за срещата на Съвета на ОИСР

Министър-председателят и министър на външните работи Димитър Главчев заминава днес за Париж, където ще участва в Срещата на Съвета на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие на ниво министри, която тази година се председателства от Япония. Това съобщиха от правителствения пресцентър. Премиерът ще направи изказване в първото пленарно..

публикувано на 02.05.24 в 11:29

Трима благоевградски автори със съвместна изложба

На 10 май (петък) тримата благоевградски автори Юлия Манасиева, Александър Манасиев и Антони Стоилов ще представят съвместната си изложба керамика. Официалното откриване е от 18 часа в галерия на ул. "Райко Даскалов" 6 в Благоевград. Експозицията включва около шейсет керамични пана, както и съдове. Художникът Александър Манасиев е автор на..

публикувано на 02.05.24 в 09:49

Село Зелен дол вече има ремонтиран главен водопровод

Благоевградското село Зелен дол вече има ремонтиран главен водопровод и подменена водопроводна мрежа, които бяха на половин век . Модерна безизкопна технология беше използвана при подмяната на част от главния водопровод на село Зелен дол. Решението за прилагането на такъв подход беше взето от ръководството на „Водоснабдяване и канализация“..

публикувано на 02.05.24 в 09:42

Облачно и дъждовно време

Днес облачността ще остане значителна. Ще има валежи от дъжд, на повече места след обяд в Югозападна България, където ще са придружени с гръмотевици и ще са временно интензивни. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са предимно между 17° и 22°.

публикувано на 02.05.24 в 08:41
Димитър Главчев

Служебният премиер разпореди да бъде отменено решението за частната детска болница

Служебният министър-председателят Димитър Главчев разпореди да бъде отменено приетото вчера решение за създаване на „Многопрофилна болница за активно лечение „Мама и Аз“ в София.  Ще бъде потърсена отговорност от хората, внесли решението за разглеждане от Министерския съвет.  Ако докладът за отмяна на решението не бъде депозиран днес от министъра..

публикувано на 01.05.24 в 17:18

Кюстендилски художник пренесе ателието си в галерията на Майстора

В салон ателие в художествената галерия "Владимир Димитров-Майстора" представя изкуството си и начина му на създаване кюстендилският художник Румен Саздов. Той е разделил част от пространството в една от залите на галерията, превръщайки я в свое ателие, а в останалата е изложил 91 свои произведения. Изложбата, която представя Саздов, носи името..

публикувано на 01.05.24 в 16:21