Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангел Джамбазки в ЮЗУ: Готвим се за самостоятелно участие на изборите

Евродепутатът от групата на Европейските консерватори и реформисти в ЕП Ангел Джамбазки, зам.- предсетател на ВМРО - Българско Национално Движение, посети ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград. Той изнесе беседа пред преподаватели и студенти на тема „Европейският съюз и българският национален интерес“.  Ангел Джамбазки коментира предстоящите парламентарни избори, като прогнозира ниска избирателна активност.

 „При всички случаи ще има по-ниска избирателна активност. Тези скандали винаги разочароват хората. Резултатът от всичко това ще бъде по-ниско представителство, което според мен ще бъде проблем за сформирането на редовна власт, което за съжаление ще доведе до следващи предсрочни избори. Това е вредно за всички.  Тези избори бяха абсолютно излишни и безотговорни“, посочи Джамбазки. Той уточни, че засега ВМРО се готвят за самостоятелно явяване на изборите. Водят се  разговори със сходни по идеология политически организации. Ако бъде постигнато разумно споразумение, формулата ще бъде друга.

„Идеята на шенгенското пространство е свободно движение най-вече на стоки. То не е направено по туристически причини. Нашият износ  96-98%  е по суша, не по въздух. Няма никакви политически причини, няма никакво разумно обяснение. Има лобизъм. Това е нещо, срещу което остро възразявам. Когато видиш, че си изпълнил всички условия, а ти извиват ръцете с измислени аргументи, използваш Съвета на ЕС да спреш гол проект и тогава всички ще си седнат по местата“, коментира още Джамбазки.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Започва изкърпването на уличната мрежа в Благоевград

До дни след празниците започва асфалтиране на проблемните участъци по уличната мрежа в Благоевград. Това бе решено днес на среща на кмета Методи Байкушев с представители на фирмата изпълнител, спечелила обществената поръчка за поддържане на асфалтовата настилка в областния център. По настояване на градоначалника дупките ще бъдат запълвани по нов..

публикувано на 02.05.24 в 17:10

Деца боядисваха великденски яйца в двора на кюстендилски храм

Дворът на храма "Св. великомъченик Димитър" днес се изпълни с десетки деца, дошли да спазят традицията с боядисване на великденските яйца. В инициативата се включиха деца от Шесто основно училище в града, както и тези, които дойдоха с родителите си на празнична литургия. Боядисани бяха 100 яйца, с различни техники. ”Много е хубав празникът, когато..

публикувано на 02.05.24 в 16:10

Полицията в Кюстендил с извънредни мерки по време на празниците

Специална организация и допълнителни мерки за гарантиране сигурността на гражданите и опазването на обществения ред по време на Великденските празници е създадена в Областната дирекция на полицията в Кюстендил. От полицията в Кюстендил заявиха че, ще се осъществява засилен контрол, регулиране на движението и паркирането по пътищата и подходите към..

публикувано на 02.05.24 в 14:36

По-малко разрешителни за строеж през първото тримесечие на годината

С близо 20 % намаляват разрешителните за строеж през първото тримесечие на годината спрямо предходното, сочат данните на Националния статистически институт.  Броят на планираните за строеж жилища намалява с 37,5 на сто. Спрямо първото тримесечие на предходната година обаче има лек ръст на броя на разрешителните за строеж.  Най-много от тях са в..

публикувано на 02.05.24 в 13:43

Демонстрация на оръжия в Благоевград

С уроци по родолюбие ученици от благоевградски училища се върнаха назад във времето и се докоснаха до факти, облекла и оръжие от Априлското въстание. В инициативата, организирана от РК „Традиция“, Регионален исторически музей – Благоевград с подкрепата на Община Благоевград, се включиха възпитаници на 9 учебни заведения от I до X клас. Целта бе да се..

публикувано на 02.05.24 в 11:38

Премиерът отива в Париж за срещата на Съвета на ОИСР

Министър-председателят и министър на външните работи Димитър Главчев заминава днес за Париж, където ще участва в Срещата на Съвета на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие на ниво министри, която тази година се председателства от Япония. Това съобщиха от правителствения пресцентър. Премиерът ще направи изказване в първото пленарно..

публикувано на 02.05.24 в 11:29

Трима благоевградски автори със съвместна изложба

На 10 май (петък) тримата благоевградски автори Юлия Манасиева, Александър Манасиев и Антони Стоилов ще представят съвместната си изложба керамика. Официалното откриване е от 18 часа в галерия на ул. "Райко Даскалов" 6 в Благоевград. Експозицията включва около шейсет керамични пана, както и съдове. Художникът Александър Манасиев е автор на..

публикувано на 02.05.24 в 09:49