Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителен базар в село Шишковци

 Организатори на инициативат са кметството, местното читалище и сдружение "Възход за село Шишковци“.Базарът е разположен в центъра на селото. Жителите на Шишковци са подредили различни тестени изделия – баници, зелници, питки, сладкиши. Целта на базара е със събраните средства да се извърши облагородяване на селото, в което дълги години е живял и творил големият български художник Владимир Димитров – Майстора. Това е поредната инициатива, чрез която сдружение "Възход за село Шишковци“ се опитва да възроди населеното място и да вдъхне нов живот в едно от най-красивите кътчета в България.


По публикацията работи: Спаска Зашева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Бивш кадър на ГЕРБ е водач на листата на „Граждански блок” в Перник

Бивш кадър на ГЕРБ е водач на листата на „Граждански блок” в Перник. Д-р Александър Александров, който бе и депутат от ГЕРБ в 44-то Народно събрание отново атакува парламента, този път от регистрираната от бившия главен прокурор Иван Гешев коалиция.  В периода 2015-2017 година д-р Александров бе областен управител на Перник, а след това и депутат в..

публикувано на 09.05.24 в 15:58

Новият областен управител на Благоевград Георги Динев официално встъпи в длъжност

Със свое решение Министерският съвет назначи  новия областен управител на Благоевград Георги Динев. Досегашният губернатор Мария Димова предаде символично властта на Динев на церемония в областната администрация.   „Като свой и на цялата Областна администрация основен приоритет ще поставя провеждането на честни и свободни избори“ – каза..

публикувано на 09.05.24 в 15:47

С шествие отбелязаха Деня на Европа в Кюстендил

С шествие от централния площад "Велбъжд" до паметната плоча на загиналите кюстендилци във Втората световна война беше отбелязан Денят на Европа в Кюстендил. На събитието присъстваха кметът на Община Кюстендил Огнян Атанасов, областният управител Александър Пандурски, председателят на Общинския съвет, председателят на Общинския съвет на Съюза на..

публикувано на 09.05.24 в 15:18

Денят на Европа в Благоевград

Представители на местната и изпълнителната власт, хора на изкуството и образованието, както и жители на Благоевград, се включиха в официалното отбелязване на Деня на Европа. Началото на събитието бе поставено пред паметната плоча на загиналите във войните за свободата и независимостта на България, на площад „Георги Измирлиев – Македончето“...

публикувано на 09.05.24 в 14:14

1 633 лв. е средният осигурителен доход през март

1 633,53 лева е бил размерът на средния осигурителен доход за страната през март, изчисляват от Националният осигурителен институт. От там уточняват и че 1 498,44 лева е средномесечният осигурителен доход у нас за периода от 1 април миналата година - 31 март тази година.  Той служи за изчисляване размерите на новоотпуснатите пенсии през месец април..

публикувано на 09.05.24 в 13:54

Осъдиха за 33-ти път мъж от Кюстендил

Мъж на 41 години беше осъден за 33-ти път от Районния съд в Кюстендил. Последното му наложено наказание е "лишаване от свобода" за срок от две години, при първоначален "строг режим на изтърпяване". Досегашните присъди на 41-годишния мъж от Кюстендил са предимно за кражби. От съда казаха, че срещу него има още едно висящо производство, което предстои..

публикувано на 09.05.24 в 12:47

Мъж загина при катастрофа в Кюстендил

Пешеходец е загинал, след като е блъснат на пътя Кюстендил- Дупница. Инцидентът е станал на изхода на Кюстендил. Произшествието все още се обслужва. Блъснатият мъж е починал на място. Тялото на загиналия е закарано за аутопсия, все още не е идентифициран, казаха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

публикувано на 09.05.24 в 12:40