Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

1 633 лв. е средният осигурителен доход през март

Автор:

1 633,53 лева е бил размерът на средния осигурителен доход за страната през март, изчисляват от Националният осигурителен институт.

От там уточняват и че 1 498,44 лева е средномесечният осигурителен доход у нас за периода от 1 април миналата година - 31 март тази година. 

Той служи за изчисляване размерите на новоотпуснатите пенсии през месец април тази година, уточняват от НОИ. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

340 абитуриенти от община Дупница на втора задължителна матура

340 абитуриенти от община Дупница се явяват на втория задължителен зрелостен изпит днес. Най-много ученици са избрали английския език за втората матура. За него бяха подадени 101 от общо 188 заявления. 37 зрелостници са предпочели философията, 20 – биология, 11 – история и 6 – предприемачество. Само по три са заявленията за изпит по математика,..

публикувано на 20.05.24 в 11:25

5-годишно дете почина напът за болницата в Благоевград

  Дете на 5 години от село Стоб, община Кочериново, е починало в линейката, докато е транспортирано към Спешното приемно отделение на областната болница в Благоевград. От няколко дни детето не се е чувствало добре, но вчера състоянието му се влошава и родителите му отишли до спешния център в град Рила. По непотвърдена информация, след като е прегледано..

публикувано на 20.05.24 в 10:37

Започва ремонт на моста при парк „Бачиново“

Цялостен ремонт на дървения мост, свързващ Алеята на здравето и езерото при парк „Бачиново“ стартира днес в 10.00 часа. Действията са неотложни, тъй като конструкцията на съоръжението е компрометирана. С цел недопускане на инциденти периметърът около него ще бъде обозначен и обезопасен. Очаква се ремонтът да приключи до 23 май (включително)...

публикувано на 20.05.24 в 09:27

Социалната комисия с извънредно заседание за вдигане на пенсиите

Парламентарната Комисия по труда, социалната и демографската политика ще има извънредно заседание днес по точка единствена - разглеждане, обсъждане и гласуване на проекторешение за задължаване на представителите, определени от Министерския съвет в Надзорния съвет на Националния осигурителен институт (НОИ) - да подкрепят решение за осъвременяване на..

публикувано на 20.05.24 в 09:15

Синдикатите към университетите остават в протестна готовност

Синдикатите към висшите учебни заведения у нас са доволни от преговорите с министрите на облазованието и на финансите. Поради тази причина те се отказаха от насрочения за днес в 11 часа протест пред министерството на финансите в столицата, каза за Радио Благоевград синдикалният лидер в ЮЗУ “Неофит Рилски“, проф. д-р Пелагия Терзийска. Синдикатите са..

публикувано на 20.05.24 в 08:56

ПТП на АМ "Струма"

Движението при км 36 на АМ „Струма“ в посока София се осъществява в изпреварващата лента поради ПТП. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 20.05.24 в 08:45

Вариант номер 1 изтеглиха на втората задължителна матура

Преди минути в Министерството на образованието и науката (МОН) бе изтеглен вариант номер 1 за днешната втора задължителна матура по профилиращ предмет, изучаване в 11 и 12 клас.  На изпита се явяват 26 000 зрелостници в цялата страна.  Останалите 21 000 зрелостници от професионалните гимназии се явяват на изпит за придобиване на професионална..

публикувано на 20.05.24 в 08:33