Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията установи 36 водачи, шофирали след употреба на алкохол, и 12 - под въздействие на наркотици

В рамките на изминалия ден са установени общо 36 души, седнали зад волана след употреба на алкохол. Това сочат междинните резултати от специализираната полицейска операция за спазване Закона за движение по пътищата, публикувани на интернет страницата на МВР. Осемнайсет от шофьорите са били с алкохол в кръвта от 0,5 до 1,2 промила, 18 - с над 1,2, петима са отказали тестване.Под въздействие на наркотици са засечени да шофират 12 водачи, двама са отказали тестване.През изминалото денонощие на територията на страната са регистрирани 12 пътнотранспортни проишествия, няма загинали 15 души са ранени.


По публикацията работи: Спаска Зашева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

3-дневен парад на красотата и младостта в Благоевград

Абитуриенти от 10 училища в областния център ще преминат като истински звезди по червения килим и под специална цветна арка пред Община Благоевград на 24, 25, 26 май. Традиционно зрелостниците ще отброяват от 1 до 12, пременени в стилни и оригинални облекла. Абитуриентите от Випуск 2024 в Благоевград са 760. Началото на дефилетата ще бъде..

публикувано на 23.05.24 в 10:29

Световен ден на костенурката - в България живеят само два вида

На 23 май ежегодно се отбелязва Световният ден на костенурката. Костенурките са най-застрашената група гръбначни животни в света. В момента съществуват 328 вида костенурки-сухоземни, сладководни и морски, като половината от тях  са застрашени от изчезване. В България живеят само два от общо 58 вида сухоземни костенурки. Въпреки че са столетници,..

публикувано на 23.05.24 в 09:23

В Благоевград започват честванията за 24 май

Българската академия на науките ще отбележи 24 май - Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност - с тържествено събрание. То ще започне с приветствие академик Юлиан Ревалски.  А в Благоевград днес започват честванията на Деня на българската азбука, просвета и култура - с концерт на..

публикувано на 23.05.24 в 09:12

Кюстендил с нова туристическа атракция

Кюстендил ще предлага туристически тур с открит 30-местен автобус. Курсовете ще тръгнат на 24 май, от центъра на града до парк Хисарлъка над града. Предвиденият маршрут е с начало и край площад "Велбъжд“. Бусът ще качва жителите и гостите на Кюстендил до парк "Хисарлъка“, където е разположена и едноименната крепост, построена в  края на ІV и..

публикувано на 23.05.24 в 09:09

Облачно и дъждовно време

Днес облачността над страната ще бъде предимно значителна, купеста и купесто-дъждовна. На много места, главно в Западна и Централна България ще има валежи. В отделни райони там ще има и гръмотевични бури, има условия за локални интензивни явления, значителни количества на валежите и за градушки. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните..

публикувано на 23.05.24 в 08:46

Дарение от книги получи библиотеката в Кюстендил

За тринадесети пореден път Регионалната библиотека в Кюстендил получи традиционно дарение от книги от издателство "Захарий Стоянов”.Инициативата се прави традиционно преди 24 май – Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Библиотеката в Кюстендил днес получи над 200 нови заглавия,..

публикувано на 22.05.24 в 16:24

Обсъждат визията на Зоопарка в Благоевград

Община Благоевград организира обществено обсъждане на визия за развитието на Зоопарка на 29 май от 18:00 ч. в зала „22 септември“. Целта на обсъждането е благоевградчани да се запознаят и да дадат предпочитанията си за един от двата варианта за развитието на зоологическата градина, разработени по поръчка на община Благоевград. Те ще бъдат..

публикувано на 22.05.24 в 16:14