Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на град Дупница е привлечен в качеството на обвиняем за отправени закани спрямо длъжностно лице

Първан Дангов
Снимка: БТА


Под ръководството на Районна прокуратура – Кюстендил се водят действия  по разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 144, ал. 2, вр. ал. 1 от НК – закана с престъпление
против личността на длъжностно лице.По делото са събрани достатъчно доказателства за виновността на Първан Дангов, кмет на град Дупница, в извършване на престъплението.
Установено е, че на 15.03.2024 г. в гр. Дупница той се заканил по телефон с престъпление против личността на длъжностно лице – временно изпълняващ длъжността началник на РУ на МВР  Дупница по повод
изпълнение на службата му. Освен това той отправил закана с престъпление и против личността на негови ближни.С постановление на прокурор в Районна прокуратура – Кюстендил Първан
Дангов е привлечен в качеството на обвиняем. Днес, 13.05.2024 г., обвинението за извършеното престъпление му е предявено в присъствие на неговите защитници.

По публикацията работи: Спаска Зашева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Осъдиха мъж за насилие над шофьор на линейка

Районният съд в Дупница наложи административно наказание "глоба" в размер на 1 500 лв. на обвиняем, който се признава за виновен в причиняване на лека телесна повреда на длъжностно лице - шофьор на линейка, по хулигански подбуди. Съдът одобри споразумението, постигнато между прокуратурата и защитата, съобщиха от там. Обвиняемият, 37 г. мъж,..

публикувано на 07.06.24 в 13:08

Катастрофа в района на Железница

Движението по път I-1 Благоевград - Симитли в района на Железница е ограничено поради ПТП. Шофьорите на леки автомобили да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по обходния маршрут: общински път - Железница - кв. Струмско - пътен възел "Струмско" - път I-1 и обратно. Тежкотоварните автомобили изчакват на място.

публикувано на 07.06.24 в 11:51

Търсят служители към Младежкия център в Благоевград

Община Благоевград обявява процедура за подбор на служители към Младежки център. Свободните работни позиции са за управител (1 щатна бройка), психолог (1 щатна бройка), социален работник (1 щатна бройка), младежки работник (5 щатни бройки), образователни медиатори (две щатни бройки). Подборът е във връзка с изпълнение на проект..

публикувано на 07.06.24 в 10:43

Kуп награди за деца от Разлог и Бачево

Ученици от 3б клас към ОУ „Никола Парапунов“, с класен ръководител Илия Пукнев, участваха в конкурса „Бог е любов“ и бяха отличени с награди. В Национален и Областен кръг, престижното първо място в раздел поезия, бе отредено на Дияна Рускова. В Областен кръг, в раздел проза, с второ място бе отличен Иван Пукнев. В раздел проза има и две..

публикувано на 07.06.24 в 10:25

Задържаха нарушител след бракониерски лов

На 06.06.2024г. в 11:30 часа след подаден сигнал, служители на ТП ДГС  Тетевен установяват в земеделски имот (ливада) в местността „Осенов рът“ в землището на с. Рибарица, община Тетевен, наличието на животински остатъци (глава, кожа, торс) от отстрелян млад мъжки благороден елен, около 3 – 4-годишен.  По оставените следи е констатирано, че..

публикувано на 07.06.24 в 10:07

Последен ден от предизборната кампания

Днес е последният ден от официалната предизборна кампания за изборите "2 в 1", които ще се проведат тази неделя.  Кампаниите на политическите формации и агитацията за кандидатите за народни представители и тези за евродепутати приключва в 24 часа тази нощ.  Утре, 8 юни, е "Ден за размисъл", в който Изборният кодекс забранява и оповестяването и..

публикувано на 07.06.24 в 09:25

Слънчево време

На 7 юни времето ще е слънчево. След обяд над планинските райони ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Максималните температури ще бъдат между 28° и 33°.

публикувано на 07.06.24 в 06:58