Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Създават дирекция „Сигурност” в община Перник

Създават дирекция „Сигурност” в община Перник. Тя ще включва съществуващия досега самостоятелен отдел „Управление при отбранително-мобилизационна подготовка и сигурност” и създаденото след инцидента със Сашко аварийно-спасително звено, което към момента е част от общинското предприятие „Общинско обслужване - Обредни дейности”.

Реорганизацията цели оптимизация в дейността на администрацията и подобряване на работния процес, както и осъществяването на по- добър контрол и отчетност на извършваните дейности по ресори, се казва в докладната на кмета, депозирана в ОбС. Новата дирекция ще има обща численост 10 щатни бройки. В същата докладна кметът предлага увеличение с половин щатна бройка на числеността на създадения след закриването на четирите градски кметства отдел „Изнесени центрове за административно обслужване”. 

Промяната се мотивира с недостатъчния брой служители спрямо обема на работа. С две и половина щатни бройки се увеличава и числеността на служителите в кметствата. Допълнителните бройки са за селата Витановци, Расник и Черна гора. Докладната на кмета е включена в дневния ред на предстоящото заседание на местния ОбС, което ще се проведе на 23 май.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Чиста Струма RUN" ще се проведе за поредна година

Благотворителна обиколка със специално подбран маршрут по бреговете на реките Струма и Банщица, организира за пореден път на 23 юни сдружението "Чиста Струма". Събраните средства от бягането ще бъдат вложени в регулярното почистване, сортиране и транспортиране на отпадъците от замърсените реки в района на Кюстендил. Надпреварата и през тази година..

публикувано на 03.06.24 в 13:41

В Благоевград пристигнаха бюлетините за изборите 2 в 1

272 550 са бюлетините за членова на Европейския парламент, 304 000 са за гласуване на изборите за народни представители. Изборните книжа за 1 Многомандатен изборен район – Благоевград пристигнаха малко след 11 часа. Те ще се съхраняват в помещение до Музея на водата. Камионът с бюлетините бе посрещнат от председателя на РИК, Мартин Бусаров и..

публикувано на 03.06.24 в 12:53

От 1-ви юли ваучерите за храна ще бъдат само електронни

Остава по-малко от месец до изтичането на преходния период, в който работещите могат да получават ваучерите си за храна - и на хартия, и в електронен вариант. От 1-ви юли те ще бъдат само електронни. За БНР главният секретар на Асоциацията на операторите на ваучери за храна в България Таня Обущарова обясни, че търговците ще продължат да приемат..

публикувано на 03.06.24 в 11:21

НОИ: От 7-и юни започва изплащането на пенсиите за настоящия месец

От петък, 7-и юни, започва изплащането на пенсиите за настоящия месец чрез пощенските станции. Преводите на сумите за юнските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 7 юни 2024 г., посочват от Националния осигурителен институт (НОИ). Утре, 4-и юни, ще бъдат изплатени паричните обезщетения за..

публикувано на 03.06.24 в 10:20

Дупнишкото село Бистрица отива на избори

Дупнишкото село Бистрица отива на избори, след като Общинската избирателна комисия отстрани от длъжност действащия кмет.  Пълномощията на Христо Христов са прекратени предсрочно. Причината е установена несъвместимост в качеството му на кмет, а именно регистрация като едноличен търговец. След встъпването в длъжност през ноември миналата година, Христов..

публикувано на 03.06.24 в 09:35

Благоевградското село Изгрев излиза на протест заради сметище

В благоевградското село Изгрев сметището за строителни отпадъци, на което се изхвърля всичко, проблемът е с височината на седеметажна сграда, която граничи с дере. Придойдат ли водите от планината, помитат всичко към селото. От години сметището е незаконно, но поради липса на друго, институциите си затварят очите пред собствените си предписания за..

публикувано на 03.06.24 в 09:20

Топло време в понеделник

Днес преди обяд ще преобладава слънчево време, на места с временни увеличения на облачността.  Около и след обяд отначало в западните райони, по-късно и на изток, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.  Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, на повече места в западната половина на страната.  В Западна и Централна Северна..

публикувано на 03.06.24 в 06:56