Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мотористи в екстремни състезания в Пирин

За първи път мото момчетата от Банско ще организират ендуро биатлон - едно ново преживяване, изпълнено със силна адреналинова емоция, нови умения и уникални природни гледки в подножието на величествения Пирин. Вместо ски бягане ендуро състезателите ще карат моторите си по 10- километрово трасе  и ще стрелят по мишени с пневматични пушки.

Треньорите от клуб по „Биатлон 2019“ ще присъстват на терен и ще инструктират състезателите как да боравят правилно и безопасно със спортните въздушни пушки.

Събитието ще се проведе на втория ден от мото състезанието, 7-ми юли в местността „Свети Иван“ над Банско от където ще тръгнат стартовете в двата състезателни дни.

В първия ден от мото ралито 6-ти юли остава запазено за традиционната 60- километрова планинска обиколка в околностите на Банско и Добринище.


По публикацията работи: Ива Сеизова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

При необходимост председателят на Народното събрание ще свика извънредно парламента

Ако една пета от народните представители поискат извънредно заседание с конкретни теми и точки, то може да бъде свикано, каза днес в Кюстендил председателят на Народното събрание Рая Назарян. Тя беше в града по повод Празника на плодородието. Председателят на Народното събрание Рая Назарян заяви в Кюстендил, че ако се наложи тя може отново да свика..

публикувано на 28.09.24 в 16:29

В Кюстендил представят изобилието на местното плодородие

Във втория ден на Празника на плодородието, който се провежда в Кюстендил, местните производители представят изобилието на кюстендилското плодородие. Традиционното художествено изложение тази година е разположено в над 30 павилиона и ще продължи до 18.00 часа на централния площад "Велбъжд“. По- рано, точно в 12:00 часа децата от вокална група..

публикувано на 28.09.24 в 15:14

Голямо градско бягане в Благоевград

В Европейската седмица на спорта, инициативата „Голямото градско бягане“ се проведе днес в Благоевград. Стартът й бе даден на площад “Георги Измирлиев”, пред зала “22 септември”. Състезателите бяха разделени в две категории: „Мъже и жени“ и „Девойки и юноши до 14 години“, като всеки от тях, който е финиширал успешно, имаше възможност да спечели и..

публикувано на 28.09.24 в 12:22

Установиха източника на замърсяването на река Струма край Перник

Установен е източникът на замърсяването на река Струма, която в четвъртък следобед потече в оранжево-кафяв цвят, съобщават от РИОСВ-София. Според екоинспекцията оцветяването на реката е причинено от нерегламентирано изпускане на големи количества води, формиращи се при изкопите от изграждането на етапи от „водния цикъл“на града. При оглед на терен..

публикувано на 28.09.24 в 12:16

Полицията от Перник откри изчезнала 82-годишна жена

За по-малко от 15 часа полицията в Перник, аварийно-спасителното звено в община Перник и доброволци откриха невредима изчезнала 82-годишна жена, съобщи говорителят на МВР в Перник Венцислав Алексов. По данни на близките й жената била с деменция и напуснала вилата им в село Люлин вчера около 15,00 часа. Предприети били оперативно-издирвателни..

публикувано на 28.09.24 в 12:07

МВнР призовава българите да не пътуват до Ливан

Министерството на външните работи на България призовава българските граждани да преустановят всякакви пътувания до Ливанската република и незабавно да напуснат територията на страната. От МВнР информираха на сайта си, че призивът е във връзка „със сериозната ескалация на военните действия в Ливан през последните часове“. При необходимост от съдействие,..

публикувано на 28.09.24 в 10:34

„Голямото градско бягане“ в Благоевград

„Голямото градско бягане“ ще се състои на днес в Благоевград. Началото е от 10.00 часа на площад “Георги Измирлиев”, пред зала “22 септември”.  Състезателите ще бъдат разделени в две категории: „Мъже и жени“ и „Девойки и юноши до 14 години“. Стартът за „Девойки и юноши“ е 10:00 ч., а стартът за „Мъже и жени“ - 10:30 часа. Всички участници ще имат..

публикувано на 28.09.24 в 08:40