Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ретропарад в Перник

За пети пореден път на 30 юни в Перник ще се проведе ретропарад. Събитието се организира от клуб "AvangarD Classic", с подкрепата на община Перник и под патронажа на кмета Станислав Владимиров. Тази година Алеята на класиката ще бъде разположена в централния градски парк. 

В станалото вече традиционно за града изложение ще се включат 150 автомобила от различни марки от цял свят- американски, европейски, японски, автомобили от бившия социалистически лагер. 

Перничани и гостите на града ще могат да се  порадват, да се докоснат и да се снимат с тях. 

Ще има много предметни и специални награди, а най- голямата е Купата на кмета. Както всяка година, веднага след края на награждаването ще се проведе автопоход, като тази година за дестинация е избрано село Ковачевци. 

По публикацията работи: Спаска Зашева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

ЮЗДП и фирми на среща по проблемите в сектора

Директорът на ЮЗДП инж. Валентин Чамбов проведе традиционната годишна среща с представители на дърводобивни и дървопреработвателни фирми, във връзка със старта на кампанията по продажба на дървесина на първа тръжна сесия за следващата година. На срещата присъстваха фирми от бранша, работещи на територията на ЮЗДП. Преди дни от едно от сдруженията..

публикувано на 30.09.24 в 15:29
Георги Василев- началник сектор

Денонощен контрол срещу пияни и дрогирани шофьори в Пернишко

Нито една от взетите 183 проби за алкохол на водачи на МПС през изминалата седмица в област Перник не е дала положителен резултат, съобщи началникът на сектор „Пътна полиция” Георги Василев. Според полицейския шеф това се дължи на засиления контрол от страна на полицията. Отрицателни са били и 17-те проби за наркотици, има само един отказ за тестване..

публикувано на 30.09.24 в 13:40

Започна петото издание на конкурса „В страната на Справедливостта 2024 г.“

В Кюстендил беше дадено началото на петото издание на областния ученически конкурс „В страната на Справедливостта 2024 г.“. Тази година той е под мотото „Познавам и спазвам Закона!“. Окръжният съд, заедно с районните съдилища в Кюстендил и Дупница обявиха началото на конкурса, който е част от образователната програма „Съдебната власт – информиран..

публикувано на 30.09.24 в 13:32

Задържаха бракониер, ловувал край Сандански

След подаден сигнал за ловуващ незаконно мъж, служители на ТП ДГС Сандански организират проверка по Закона за лова в посочения в сигнала район - местността „Драголина“.  Лицето Николай К., придвижващо се с АТВ, е задържано да извършва незаконен лов. Мъжът е ловувал незаконно с бойна карабина, снабдена с оптични прибори за дневно и нощно..

публикувано на 30.09.24 в 10:38

Добивите на царевица и слънчоглед са спаднали с над 50%

Сушата в България е засегнала около 10 милиона декара и добивите на царевица и слънчоглед са спаднали с над  50% от нормалните за страната, съобщават за БНР от бранша. Председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Илия Проданов е категоричен, че средствата, в размер на близо 11 милиона евро, с възможност за 200% национално..

публикувано на 30.09.24 в 10:24

МС решава за обезпечаване на съхранението на машините за гласуване

Очаква се кабинетът да приеме решение, с което да се обезпечи съхранението на машините за гласуване на предсрочния парламентарен вот на 27 октомври. Правителството: Не сме страна по договора за наем на помещение за съхранение на машините за гласуване Вчера от правителствената пресслужба информираха, че след допълнителни уточнения между..

публикувано на 30.09.24 в 09:47

115 години Народно читалище – Разлог

Концерт-спектакълът "Разходка из миналото“, посветен на 115 години от основаването на Народно читалище – Разлог „15 септември 1903-1909“ ще бъде представен на 30 септември от 18:00 часа на площада пред читалището. Концертът ще бъде с участието на самодейните колективи към читалището. Сценарият е на Велина Кулина, идеята за спектакъла е на..

публикувано на 30.09.24 в 09:29