Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Само за ден: 4 жертви на пътя. 199 са загинали от началото на годината

Автор:
Снимка: архив

Четирима души са загинали, а 32-ма са ранени при 30 тежки катастрофи през последното денонощие, съобщиха от МВР.

В София са регистрирани три тежки и 24 леки ПТП-та, при които има трима пострадали.

От началото на годината у нас са станали общо 3259 катастрофи със 199 загинали и 4020 ранени.

При сравнение с данните за жертвите през същия период на м.г. се отчитат с 29 по-малко загинали участници в движението по пътищата, допълват от полицията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Агенцията по горите прекрати дейността на две сечища

Агенцията по горите прекрати дейността на две сечища и два склада за дървесина заради нарушения на Закона за горите. В рамките на един ден горските са проверили над 450 обекта за добив на дървесина и 15 склада за съхранение, преработка и търговия с дървесина. Съставени са 38 акта за констатирани законови нарушения. Сред най-честите нарушения, които..

публикувано на 04.07.24 в 12:29

„Звездите на театъра” изгряха в Разлог

Под арка от цветя, с питка и менче с вода, с китка здравец от артистичните деца на Разлог, предрешени в приказни герои, и по червен килим преминаха артистите от „Звездите на театъра“, аплодирани от театралната публика. Пред читалището в Разлог се състоя официалната церемония по откриването на IX-я театрален фестивал „Звездите на театъра”, който..

публикувано на 04.07.24 в 11:53

Община Благоевград кандидатства в конкурс за озеленяване на детска градина

Община Благоевград е сред 13-те български общини, които кандидатстват за финансиране в първия национален конкурс за общини „SOS залесяване“. Експертно жури с представители от Министерството на земеделието и храните започна оценяване на проектите.  Проектът на Благоевград е насочен към озеленяване на покривното пространство и подобряване на условията..

публикувано на 04.07.24 в 11:45

Прокуратурата в София решава за скандала с руското знаме на 9 май в Дупница

Софийска градска прокуратура ще реши да има ли обвинение по скандала с руското знаме на 9 май в Дупница. Тогава бившият депутат от ПП-ДБ, сега общински съветник - художникът Николай Табаков, на два пъти сваля руския флаг от пилона пред Общината, а кметът Първан Дангов нареждаше то да бъде качено отново. Преписката е в СГП, защото по това време Табаков е..

публикувано на 04.07.24 в 11:28

В навечерието на празника на МВР в Благоевград

В навечерието на професионалния си празник, 5-ти юли, служителите на ОД на МВР в Благоевград почетоха паметта на загиналите си колеги. Представители на различни държавни и местни институции бяха част от гостите на събитието. Ритуалът се извърши пред паметния знак в двора на благоевградската полицейска дирекция. На фона на..

публикувано на 04.07.24 в 11:11

Почистват езерото в парк „Бачиново“

Водата в езерото в парк „Бачиново“ край Благоевград е източена. Служители и машини на общинска фирма почистват дъното на езерото от наслоената през есенно-зимния сезон тиня, камъни и отпадъци. Пуснати са системи за напояване на тревните площи. Езерото в парк „Бачиново“ е дом на десетки патици и лебеди. Мястото е предпочитано за отдих и..

публикувано на 04.07.24 в 10:34

Реконструкция на уличен водопровод в село Крупник

Във връзка с реконструкция на уличен водопровод по ул. „Васил Коларов“, с. Крупник водоподаването ще бъде нарушено до 31.07.2024 г. (сряда) в часовете от 08:30 часа до 17:30 часа.  Засегнати от нарушеното водоподаване ще бъдат улиците: „Пирин“, „Карл Маркс“,  „Иван Козарев“, „Никола Парапунов“, „Ленин“ и част от ул. „Васил Коларов“. От ВиК..

публикувано на 04.07.24 в 09:45