Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детските групи от село Баня се окичиха с много награди от участие във фолклорен фестивал

Снимка: Община Разлог

Детската вокална група, детската тамбурашка група и танцов състав - малка и средна група, взеха участие на фестивала в село Дрен, който се проведе на 29 юни.
Детската вокална група ,,Пиринска фантазия" и Детска тамбурашка група бяха удостоени с голямата награда – „Награда на журито“.

За високи художествени постижения в областта на любителското художествено творчество, журито на фестивала в Дрен присъди награди на ръководителите на вокалната и тамбурашката групи - Яна Добрева и Мартин Бергов.

На същия фестивал, танцов състав /средна група/, с ръководители на групата - Мартин Влахов и Александър Седевчов, бе отличен с Първо място, в категория ,,Обичаи", след като представи ,,Великденски игри в село Баня".

Достойно се представиха групите от село Баня и на фестивала в село Люлин, където си спечелиха бурни аплодисменти и станаха едни от любимците на публиката.

По публикацията работи: Весела Сукалинска

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Горещо време с температури до 37 градуса

Днес ще бъде слънчево и горещо. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-североизток. Температурите ще продължат да се повишават и максималните ще бъдат между 32° и 37°, по-ниски по Черноморието. В планините също ще бъде слънчево. След обяд ще има незначителна купеста облачност. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималната..

публикувано на 07.07.24 в 08:22

Джевдет Чакъров: ДПС трябва да се върне към нормалното, колективните органи не работят

ДПС трябва да се върне към нормалното, от една година колективните органи на партията не работят, заяви председателят на Движението Джевдет Чакъров след срещата с почетния председател на ДПС Ахмед Доган.  В следващите дни се очаква официална позиция на Доган с решения, взети след днешната среща в "Росенец" с изключения от парламентарната група на..

публикувано на 06.07.24 в 16:38

Катастрофа на АМ“ Струма“ при отклонението за Кочериново

Лек автомобил, който е пътувал в посока София, се е ударил в мантинелата и се е преобърнал. В резултат на удара е загинала шофьорката на леката кола, пострадал е пътник от автомобила. Катастрофата е станала малко преди 12 часа. На място работят екипи, а пътни полицаи оказват съдействие на пътуващите, каза за Радио Благоевград Катя Табачка, говорител..

публикувано на 06.07.24 в 13:24

Заровалии откриха паметна плоча на предците си

Наследниците на бежанци от село Зарово, Солунско в Егейска Македония днес откриха паметен знак на предците си, които след опожаряването на родното им място на 16 юни 1913 година го напускат   и се заселват в пределите на Горна Джумая, Илинденци , Крупник и в други краища на страната.  Отец Андон Шавулев отслужи водосвет и прочете заупокойна молитва..

публикувано на 06.07.24 в 12:27

Посрещат патриарх Даниил като предстоятел на Софийската епархия

От тази вечер започва тържественото посрещане на българския патриарх Даниил като Софийски митрополит. В митрополитската катедрала "Св. Неделя" в София от 18 часа ще бъде отслужена патриаршеска вечерна служба, последвана от молитва на гроба на покойния патриарх Неофит, който се намира в притвора на храма. Българският патриарх Даниил ще бъде посрещнат..

публикувано на 06.07.24 в 11:48

Разложкото село Баня отбелязва своя празник

В първата събота на юли село Баня отбелязва своя празник. Изключителна интересна е идеята ,,Я кажи ми, облаче ле бяло", която цели да провокира всички банялии, които са извън страната, но милеят за родното си гнездо. „Скъпи наши съграждани, - написаха организаторите, - които сте толкова далече тялом, а всъщност толкова близо до нас, направете свое..

публикувано на 06.07.24 в 09:29

Наследници на родове от село Зарово откриват паметна плоча в Благоевград

Паметна плоча, посветена на 110-годишнината от преселването на българите от село Зарово, Солунско, в Горна Джумая ще бъде открита в Благоевград. Мемориалът е изработен от Инициативен комитет, учреден от наследниците на преселниците. Церемонията ще се състои на 6 юли от 10:30 часа до сградата на Младежки дом - Благоевград.

публикувано на 06.07.24 в 09:02