Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР установи за ден 37 души, шофирали след употреба на алкохол, и 13 – под въздействие на наркотици

За последното денонощие полицията установи 37 водачи в страната, качили се зад волана след употреба на алкохол, съобщават от пресцентъра на  МВР. Общо 20 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 17 са управлявалите с над 1,2 на 1000, трима са отказали тестване. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 13 водачи, трима са отказали да бъдат тествани. Данните са от разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. През изминалото денонощие са регистрирани 13 тежки катастрофи, при които са пострадали 16 души, допълват от МВР.


По публикацията работи: Спаска Зашева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Представител на "ДПС-Ново начало" е зам.-председател на РИК в Перник

ЦИК назначи представител на "ДПС- Ново начало" за зам.-председател на РИК в Перник. Гинка Мирчева, която бе предложена от крилото на Делян Пеевски, е един от четиримата зам.-председатели на комисията.  Второто крило в партията - на Ахмед Доган, остава без свой представител в РИК. След като на местно ниво партиите не постигнаха съгласие, РИК бе..

публикувано на 07.09.24 в 13:23

Затварят улица „Дж. Баучер“ в Благоевград

Заради асфалтиране на ул. „Джеймс Баучер“ в Благоевград около улицата се въвежда временна организация на движението и паркирането  от 21:00 часа вечерта в неделя до 20:00 часа вечерта в петък 13-ти септември. В неделя вечер (08.09) от 21:00  се забранява спирането и паркирането по западното платно на ул. „Джеймс Баучер“ в участъка..

публикувано на 07.09.24 в 11:55

Двете коалиции на ДПС трябва да представят документи, че партията не е в състава им

Изтича срокът, в който "Движение за права и свободи - Ново начало" и "Демокрация, права и свободи - ДПС" трябва да представят в ЦИК документи, които да показват, че партията ДПС не е част от състава им.  Съгласно изискванията на Изборния кодекс, една партия може да участва в изборите само в една коалиция.  В понеделник, когато започна подаването на..

публикувано на 07.09.24 в 10:14

Облачно и хладно време

Днес от североизток ще прониква относително хладен въздух. Облачността преди обяд ще бъде по-значителна над източната половина от страната и на много места там ще превали дъжд, придружен и с гръмотевици. В следобедните часове развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност ще има и над планинските райони в южната част от стараната, където също ще..

публикувано на 07.09.24 в 09:19

С международен форум Банско отбеляза Съединението

Честването на националния празник 6 септември - Съединението на България, в Банско започна с Международния форум "Банско - Портал във времето", съобщиха от общинския пресцентър. Двудневната среща на историци, археолози и изследователи от България, Сърбия и Република Северна Македония е на тема „Свети места на Балканите“. Тя се организира от..

публикувано на 06.09.24 в 15:20

В Дупница отбелязаха Съединението

Българското знаме бе издигнато пред Община Дупница с тържествена церемония.  Поводът беше отбелязването на 139 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Националният трибагреник бе издигнат от младите танцьори на ансамбъл “Дупница”. По-късно те се включиха с танци в празничната програма на площад “Свобода”. Със свои изпълнения..

публикувано на 06.09.24 в 13:11

В Благоевград отбелязаха 139 години от Съединението

Благоевградчани тържествено отбелязаха 139-та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. На честването присъстваха Областният управител Георги Динев, кметът на община Благоевград Методи Байкушев, представителна част от 3-то бригадно командване в Благоевград, на църковната общност, на Югозападния университет „Неофит Рилски“,..

публикувано на 06.09.24 в 10:51