Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът Главчев: Първите контейнери за настаняване вече са във Воден, обезпечава се и мобилният сигнал

Последни настройки на мобилната клетка текат в село Воден, до часове сигналът ще бъде усилен четири пъти, заяви премиерът Димитър Главчев, който за втори път е в един от най-засегнатите от пожари райони на страната. Във Воден пристигна и министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков във връзка с комуникационното обезпечаване на селото. Снощи е инсталирана техниката на трите оператора, проведени са тестове  - идеята е да бъде покрит целият терен, където бушува пожар, за да има комуникация с всички екипи, които работя, заяви министър Гвоздейков. Той уточни, че имa разрешение от Гранична полиция клетката да е постоянно действаща. Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов пое ангажимент да провери дали в миналото е отравяно искане за поставяне на клетка за обезпечаване на комуникацията и ако е отправяно подобно искане – защо не е удовлетворено.От днес поетапно започва доставката на 15 контейнера, които са пригодни за живеене – с 2 стаи, санитарни възли и електричество. Премиерът Главчев и вътрешният министър Калин Стоянов проследиха поставянето на първия контейнер, който бе разпределен за семейство с 10 годишно момиченце и възрастните родители на майката. Контейнерът веднага беше електрифициран, както и вързан към ВиК мрежата.Контейнерите са на пожарната и пристигат от цялата страна. Министър Стоянов обясни, че не е било възможно контейнерите да бъдат доставени по-рано, преди да е овладян пожарът. Министърът уточни още, че контейнери от центровете за бежанци няма как да бъдат използвани, защото те са трайно закрепени на местата, където са разположени. Хората ще получат това, от което имат нужда, категоричен беше още вътрешният министър.Битката с огнената стихия продължава шесто денонощие. 


По публикацията работи: Спаска Зашева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Представител на "ДПС-Ново начало" е зам.-председател на РИК в Перник

ЦИК назначи представител на "ДПС- Ново начало" за зам.-председател на РИК в Перник. Гинка Мирчева, която бе предложена от крилото на Делян Пеевски, е един от четиримата зам.-председатели на комисията.  Второто крило в партията - на Ахмед Доган, остава без свой представител в РИК. След като на местно ниво партиите не постигнаха съгласие, РИК бе..

публикувано на 07.09.24 в 13:23

Затварят улица „Дж. Баучер“ в Благоевград

Заради асфалтиране на ул. „Джеймс Баучер“ в Благоевград около улицата се въвежда временна организация на движението и паркирането  от 21:00 часа вечерта в неделя до 20:00 часа вечерта в петък 13-ти септември. В неделя вечер (08.09) от 21:00  се забранява спирането и паркирането по западното платно на ул. „Джеймс Баучер“ в участъка..

публикувано на 07.09.24 в 11:55

Двете коалиции на ДПС трябва да представят документи, че партията не е в състава им

Изтича срокът, в който "Движение за права и свободи - Ново начало" и "Демокрация, права и свободи - ДПС" трябва да представят в ЦИК документи, които да показват, че партията ДПС не е част от състава им.  Съгласно изискванията на Изборния кодекс, една партия може да участва в изборите само в една коалиция.  В понеделник, когато започна подаването на..

публикувано на 07.09.24 в 10:14

Облачно и хладно време

Днес от североизток ще прониква относително хладен въздух. Облачността преди обяд ще бъде по-значителна над източната половина от страната и на много места там ще превали дъжд, придружен и с гръмотевици. В следобедните часове развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност ще има и над планинските райони в южната част от стараната, където също ще..

публикувано на 07.09.24 в 09:19

С международен форум Банско отбеляза Съединението

Честването на националния празник 6 септември - Съединението на България, в Банско започна с Международния форум "Банско - Портал във времето", съобщиха от общинския пресцентър. Двудневната среща на историци, археолози и изследователи от България, Сърбия и Република Северна Македония е на тема „Свети места на Балканите“. Тя се организира от..

публикувано на 06.09.24 в 15:20

В Дупница отбелязаха Съединението

Българското знаме бе издигнато пред Община Дупница с тържествена церемония.  Поводът беше отбелязването на 139 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Националният трибагреник бе издигнат от младите танцьори на ансамбъл “Дупница”. По-късно те се включиха с танци в празничната програма на площад “Свобода”. Със свои изпълнения..

публикувано на 06.09.24 в 13:11

В Благоевград отбелязаха 139 години от Съединението

Благоевградчани тържествено отбелязаха 139-та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. На честването присъстваха Областният управител Георги Динев, кметът на община Благоевград Методи Байкушев, представителна част от 3-то бригадно командване в Благоевград, на църковната общност, на Югозападния университет „Неофит Рилски“,..

публикувано на 06.09.24 в 10:51