Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 2 млн. лв. в хазната на Община Дупница от такса битови отпадъци

6,8 милиона лева са общо местните приходи на Община Дупница към края на първото шестмесечие през 2024г. Общо приходите от имуществени данъци са 2,8 милиона лева, като близо 1,5 милиона от тях са от данък върху превозните средства и почти 1 милион лева от данък недвижими имоти.

От такса битови отпадъци в хазната са постъпили малко над 2 милиона лева. Разходите за общински дейности са 6,3 милиона лева. От тях близо 1 милион са похарчени за външни услуги и 767 000 лева за капиталови разходи. Просрочените задължения са в размер на 3, 3 милиона лева. Те се оценяват на 5.7% от разходите на годишна база при лимит от 5%. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

25 деца от пети „а” клас на ОУ „Христо Смирненски” в Радомир ще се обучават в Детско полицейско управление

Занятията ще се провеждат в продължение на 2 години по предварително изготвен план. Гост на откриването бе зам. министърът на вътрешните работи Любомир Йосифов. По време на обучението учениците ще се запознаят с професията на полицая, ще научат как да се справят с трудни ситуации и различни предизвикателства, да проявяват уважение и толерантност към..

публикувано на 03.10.24 в 19:51

ЦИК свали имунитета на кандидата за народен представител Джейхан Ибрямов

С 13 гласа "за" Централната избирателна комисия свали имунитета на кандидата за народен представител Джейхан Ибрямов. Това стана час след като в ЦИК е постъпило искане от заместник главния прокурор Елена Каракашева, в което се иска разрешение срещу Ибрямов да започне наказателно производство и той да бъде задържан за три денонощия. Решението за сваляне..

публикувано на 03.10.24 в 19:38

В Кюстендил разясняват правилата при ползването на електрически тротинетки

В Кюстендил беше поставено началото на кампания, която цели да разясни на учениците правилата за безопасност при ползването на електрически тротинетки. На първата среща днес между кмета Огнян Атанасов и ученици от Природо-математическата гимназия в града стана ясно, че общината вече е съставила над 50 акта за неправилно движение на електрически..

публикувано на 03.10.24 в 15:47

Община Перник търси под наем специализирани автомобили за зимно поддържане

Община Перник търси под наем специализирани автомобили за зимно поддържане. Обявена е обществена поръчка по две обособени позиции с обща прогнозна стойност 550 000 лв. Специализираната техника, необходима на общината за зимно поддържане на пътната мрежа, включва пет снегопочистващи машини и челен товарач, като изпълнителят е длъжен да осигури..

публикувано на 03.10.24 в 14:29

Избраха временен управител на Профилакториума в Перник

Бивш директор на РЗИ- Перник и на ЦСМП – София област ще ръководи временно Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация в Перник.. На извънредно заседание днес местният ОбС взе решение за освобождаване на досегашния временен управител Инна Стоилова и избра на нейно място д-р Юри Торнев. До освобождаването на Стоилова се стигна след..

публикувано на 03.10.24 в 12:16

Горски и полиция в акция по залавяне на ловци - бракониери

Тази нощ са задържани ловци, членуващи в ловни сдружения, превозващи убит благороден елен. В 04:40 часа на главен път ПП I-4, с.Брестница, община Ябланица, екип на РУ - Ябланица спира за проверка лек автомобил „Мицубиши“. При проверката са установени три лица, превозващи в автомобила месо и глава от благороден елен. За случая веднага са уведомени..

публикувано на 03.10.24 в 12:13

77-годишен блъсна и уби 75-годишната си съпруга

77-годишен  водач прегази и уби 75-годишната си съпруга, в бобовдолското с.Блато, съобщават от Областната дирекция на полицията в Кюстендил.  Инцидентът е станал снощи в 19.50 ч. При неправилна маневра на заден ход, движейки се по черен път в посока с. Вуково, мъжът е блъснал съпругата си, която е попаднала под автомобила. Пострадалата е починала на..

публикувано на 03.10.24 в 11:05