Фолклорно утро

„Фолклорно утро“ – българска народна музика, история, етнография , фолклорни портрети , обичаи и традиции – всеки ден от 06:00 до 07:00ч.

Публикации

50 години Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив – с ректора проф. Милчо Василев във фолклорното утро на радио Бургас!

В нашето фолклорно утро тази събота, ще отбележим 50 години АМТИИ –.Пловдив .в една среща с ректора на академията академик проф.Милчо Василев. Вече започнаха официалните чествания и само преди дни една от българските емблеми в световната..

публикувано на 26.09.14 в 09:07

Община Средец прави всичко възможно, за да развива своите туристически забележителности

"Община Средец прави всичко възможно, за да развива своите туристически забележителности" - това подчерта кмета на общината инж. Иван Жабов , в поредната среща от нашата кампания в подкрепа на еко и селския туризъм. От по-лесния достъп до..

публикувано на 03.09.14 в 12:59

Добре дошли в община Средец!

Така ще ви посрещнат в община Средец и, с радост ще ви покажат многото възможности , които предлага този край на всички желаещи да се разходят и разгледат забележителностите му. Това е поредната спирка в нашата кампания , от която ще научите..

публикувано на 27.08.14 в 11:43

Заповядайте в селата Бръшлян и Младежко!

В кампанията на радио Бургас и предаването за туризъм „Виа Понтика“ ви представяме още две уникални места , които трябва да посетите и разгледате.  Селата Бръшлян и Младежко са известни със своята запазена природа и екологично чист климат,..

публикувано на 20.08.14 в 14:12

И 10дни ще са ви малко, за да видите всичко в Граматиково и района

Това каза нашият трикратен световен и европейски шампион по вдигане на тежести Антон Коджабашев ,в разговора , с който представихме село Граматиково – наша поредна спирка в община Малко Търново от кампанията на радио Бургас в подкрепа на..

публикувано на 14.08.14 в 14:17

Община Малко Търново – изобилие от история, духовност, традиции и красива природа

Голямо изобилие от възможности за туризъм предлага община Малко Търново. Не далеч от морето и областния център , имате възможност да разгледате уникални артефакти и мегалити от началото на цивилизацията , да се докоснете до запазените традиции..

публикувано на 11.08.14 в 11:42

Община Камено – от малко участие в проект, с големи надежди за развитието на селския туризъм в района

В предаването за туризъм „Виа Понтика‘ ви представихме новите възможности за развитие на алтернативни форми за туризъм, които се очертават след участието на общината в проекта по ОПРР –ос 3:“Устойчиво развитие на туризма“ : „Развитие на..

публикувано на 05.08.14 в 14:46

„На „Лазарки“ - в село Козичино, но в неделя !

  Единственото място в България, където обичаят ‚лазарки“ се прави в неделя – на Цветница е село Козичино /Еркеч/, известно със своя уникален и съхранен фолклор. За това във Фолклорното утро на радио Бургас в събота ви очаква среща със секретаря на НЧ..

публикувано на 11.04.14 в 21:11

С Българското национално радио – на 100 годишен юбилей в Малко Търново!

  Между два големи празника -1-ви март – Баба Марта и националния празник 3-ти март ,тази неделя  ви очаква среща с една институция , съхраняваща и развиваща българският дух, култура и традиции вече 100 години в югоизточния край на България . Това е..

публикувано на 26.02.14 в 18:29

За почитателите на фолклора - „На празник в Бургас“

  Уважаеми слушатели на Радио Бургас, очаквайте на 24 декември, малко преди Бъдни вечер първа част на фолклорния концерт „На празник в Бургас“. Той бе реализиран на осми декември с участието на странджанските звезди Милка Андреева, Стоян Физиев, Георги..

публикувано на 18.12.13 в 17:15