Фолклорно утро

„Фолклорно утро“ – българска народна музика, история, етнография , фолклорни портрети , обичаи и традиции – всеки ден от 06:00 до 07:00ч.

Публикации

„Фолклорна среща“ – с капанския фолклор в новите записани песни на Даниела Кремов за БНР.

След първите песни, които реализира с оркестъра за народна музика на БНР , един от не многото съвременни пазители на капанския фолклор – народната певица Даниела Кремов, остави за фонда на БНР, още образци, предадени от нейната баба и певиците..

публикувано на 11.11.16 в 14:50

За празника на Народните Будители – с Бен Крос – днешният ‚Джеймс Баучер

От Холивуд през снимки по всички континенти , световната кино звезда Бен Крос избра България и се влюби в нейната красота, природа запазен и съхранен фолклор и традиции.Това не е поредна роля, а неговата висока оценка към нашето културно и..

публикувано на 31.10.16 в 16:09

Голямо признание получи българския спа-туризъм с избирането на новия зам.- председател на Европейската Спа асоциация – Сийка Кацарова !

България и българския спа туризъм получиха това високо признание на 21 –ви конгрес на Европейската Спа Асоциация, която се проведе преди седмица във  Виши – Франция. Нашата делегация се състоеше от 11 представители на най-добрите ни спа-центрове..

публикувано на 24.06.16 в 10:06

70-ти Национален туристически поход ‚По пътя на Ботевата чета“-Козлодуй-Околчица- 27.05 -02.06.2016г.

Тази събота в предаването за туризъм „Виа Понтика“ ви очаква една изключителна, патриотична, родолюбива и поклонническа възможност за всички вас, които обичате туристическите походи и желаете да отдадете почит към героите жертвали се за..

публикувано на 27.05.16 в 14:51

Как „сухите теории“ могат да намерят ползотворно практическо приложение в хотелиерския бизнес ?

На този и още много актуални въпроси отговарят и представят двама млади професионалисти и преподаватели във висшия институт по мениджмънт –гр.Варна и създатели на фирма за обучение, анализи и маркетинг в туризма – Мая и Станислав Иванови...

публикувано на 12.04.16 в 15:19

Стипендии и награди на VIII Национален фолклорен конкурс “Песенна дъга над Кутев“ в НУФИ-Котел.

Стипендия на името на незабравимия наш музикант,композитор и преподавател - Александър Касиянов, и още стипендии и награди на осмия национален фолклорен конкурс“Песенна дъга над Кутев“в НУФИ-гр.Котел. За първи път ще бъде връчена учредената от..

публикувано на 18.03.16 в 14:48

Община Приморско разчита на запазената природа , древните артефакти и достъпни плажове

Община Приморско – разчита на запазената природа , древните артефакти и достъпни плажове в своето представяне и визия на световния туристически пазар! И, не само – за това лято внедрява еко-иновации, продължава с грижата и опазването на..

публикувано на 11.03.16 в 15:27

За 3-ти март - в България! Да отдадем почит и посетим исторически места у нас!

И тази събота продължаваме  с изключително интересните предложения за почивните дни по време на националния празник на България - 3-ти март,  с по-малко известни , но изключително красиви и важни за нашата история места , В предаването..

публикувано на 26.02.16 в 15:28

Етнографския комплекс в Златоград – топ-предложение, не само за празниците,но и за 2016г.

Със своята богата програма , архитектурно обаяние и разположение , етнографски комплекс „Златоград“ се очертава, като една от топ – дестинациите през цялата година. Известните със своята гостоприемност родопчани, залагат и на съчетаването на..

публикувано на 11.02.16 в 15:04

Новата 2016 г.- с очаквания за растеж,но и със стари нерешени проблеми в туризма !

Така на кратко може да обобщим изводите от разговора ми с  Румен Драганов – директор на института за анализи и оценки в туризма. Той бе първият ми гост в предаването „Виа Понтика“ , в което представихме очакванията за новия летен сезон на фона..

публикувано на 13.01.16 в 16:15