Фолклорно утро

„Фолклорно утро“ – българска народна музика, история, етнография , фолклорни портрети , обичаи и традиции – всеки ден от 06:00 до 07:00ч.

Публикации

От Изворите на Младежко до минералното богатство на с.Шипково – непознатите перли в туризма ни!

Поредните красиви, уникални и целогодишни дестинации, които знаете,но слабо познавате ви очакват тази събота в предаването за туризъм „Виа Понтика“.Това е една поредица от предложения както за предстоящите празници, така и целогодишно, защото в..

публикувано на 27.03.17 в 13:55

Изберете България за Великден и празнувайте в красивия и уникален район на Ивайловград!

На фона на всички примамващи със своите снимки и оферти реклами за Великденските празници, в чужбина за поредна година в предаването за туризъм „Виа Понтика“ преоткриваме за вас нови или малко познати, но изключително богати на красота, история и..

публикувано на 17.03.17 в 14:54

Зелена улица за туризма по програмите на ЕС – Но, ако знаете и сте информирани

Така на кратко можем да заключим след срещата в ефира на радио Бургас и предаването за туризъм „Виа Понтика“ с един от дългогодишните специалисти и консултант в сферата на туризма – Димитър Семерджиев. Оказва се,обаче, че много малко..

публикувано на 06.03.17 в 16:06

На духовна прошка и благотворителна кауза в Троянския манастирна Сирни заговезни

С голям празник , благотворителна кауза и с духовна прошка ви каним с игумена на троянския манастир „Успение Богородично“ – епископ Сионий на 25 и 26 февруари, в едно от най-светите места у нас, и в заобикалящата красива природа на Троянския..

публикувано на 18.02.17 в 15:47

Сийка Кацарова: – „Имаме кауза – българските минерални води“

Дни преди началото на най-голямото туристическо изложение у нас „Ваканция и Спа-експо“в гр.София, ви предлагаме среща в предаването за туризъм с един от основните организатори и участници на форума – Българския съюз за балнео и спа, представен от..

публикувано на 13.02.17 в 14:49

На Боровец и Разлог , или тук на морския бряг – нашите предложения за новогодишните празници.

Ски сезона е открит, а коледните и новогодишни празници вече настъпват ! След като ви представихме новите акценти в зимните програми на курорта Пампорово, в селския и еко туризъм и ви разкрихме още интересни варианти за туризъм в Унгария, ето и..

публикувано на 22.12.16 в 15:02

В памет на Есма Реджепова – тази събота във фолклорното „Балканто“

. Във втория час на съботното фолклорно утро ще ви предложим едно повторение на нашата балканска среща с Есма Реджепова, в нейна памет. Голямата балканска певица си отиде от този свят на 11 декември след боледуване , но остави във звуковия фонд..

публикувано на 15.12.16 в 15:01

От „Малина“ до „Мечи чал“

С прекрасни идейни решения и нова модерна визия „Пампорово“АД посреща своите гости през новия ски-сезон,който се открива на 10 декември. Едно от интересните нови решения, които определено ще зарадват скиорите и ще увеличат посещаемостта е..

публикувано на 09.12.16 в 16:44

Дългоочакваните законови наредби за екскурзоводи, планински водачи и ски-учители ,вече са в сила

 Още една важна тема представихме в туристическото утро на радио Бургас – новите законови наредби за екскурзоводите, планинските водачи и ски-учители, които вече бяха обнародвани в държавен вестник , и влязоха в сила от 18 септември т.г..Те..

публикувано на 09.12.16 в 14:24

Истински бум на интереса към вилите и къщите за гости не само за празниците,но и целогодишно

Истински бум на интереса към вилите и къщите за гости не само за празниците,но и целогодишно Започна месец декември и всички сме в очакване на коледно-новогодишните празници. А на къде да поемете и какъв е избора на българите ? Оказва се ,че..

публикувано на 06.12.16 в 14:55