Фолклорно утро

„Фолклорно утро“ – българска народна музика, история, етнография , фолклорни портрети , обичаи и традиции – всеки ден от 06:00 до 07:00ч.

Публикации

Много настроение, музика и концерти в Новогодишната програма на радио Бургас.

Музикално разнообразие ви очаква в празничната Новогодишна програма на радио Бургас. Още на 31 –ви ще изпратим старата година с един прекрасен концерт с участието на симфоничния оркестър на БНР – „БГ – Рок симфони“ – състоял се през ноември..

публикувано на 30.12.15 в 17:37

Курортът „Пампорово“ - в топ 10 в момента за Европа по добри условия за каране на ски!

Това заявява изпълнителният директор на „Пампорово АД“ Мариян Беляков за официалното откриване на ски сезона , на 19 декември,в предаването за туризъм „Виа Понтика „ на радио Бургас . Новия четириседалков лифт вече фунционира, което няма да..

публикувано на 18.12.15 в 17:38

Хотелиерите от Слънчев бряг с пореден апел uc; /fxufБорисов: "Молим Ви за среща с Вас!“

След недоволството на туроператорите в региона , и след поредната уникална иновация, която иска да внедри министерството на туризма ,и хотелиерите в КК“Слънчев бряг“ са на ръба на търпението . С пореден апел за среща с премиера Бойко Борисов ,..

публикувано на 20.11.15 в 17:23

За двама млади съвременни възрожденци в едно село, не далеч от големия град – за деня на Народните Будители

Ден преди големия български празник ще ви срещнем с двама носители на тази възрожденска искра , с която предават своите умения, знания и възпитават в децата и възрастните любов към българските традиции, дух и култура. Нещо, особено важно в..

публикувано на 30.10.15 в 13:46

Туроператорите по Черноморието недоволни от министерството на туризма

Местния туристическия бранш изчерпва своето търпение към гафовете и липсата на професионални решения в министерството на туризма ! „Дадохме един срок в който екипа да навлезе в работата , но още с представянето му видяхме липсата на..

публикувано на 16.10.15 в 14:15

Съборът в Копривщица отбелязва 50-годишен юбилей

Този уикенд предстои дългоочакваната кулминация на фолклорните събори – националния събор в Копривщица , който е събирателен и представителен в национален план за всички пазители и изпълнители на народни песни, мелодии, хора, обичаи и словесен фолклор..

публикувано на 05.08.15 в 15:00

„Созополис“ще подгрее официалното откриване на сезона в Созопол

С фестивала „Созополис“ ще се даде начало на фестивалното лято в курортния град , а на 3-ти юни ще се открие и официално новият туристически сезон в Созопол и Черноморец. Повече за подготовката , за новото и богатата програма на..

публикувано на 15.05.15 в 16:34

14-ти февруари – като в приказката за Камелот

Къде можете да заведете любимия си човек  и да се почувствате като в приказката за Камелот – замъка на крал Артур, но със съвременните удобства , уют и заобиколени от богат избор на вина , отпуснати в топло джакузи , а пред вас красивата..

публикувано на 12.02.15 в 14:21

Бургаските туроператори и организации в туризма – с предложения и спешни мерки за спасяването на новия летен сезон

В предаването „Виа Понтика“ стартира дебат по горещата тема -  „Как да се спаси новия сезон?“ В търсенето на отговори и предприемането на мерки се включиха представителите на местния бизнес във сферата на туризма , само седмица след първата..

публикувано на 06.02.15 в 13:29

На Димитровден – среща с диригента на оркестъра за народна музика на БНР – Димитър Христов във „Фолклорно утро“ на радио Бургас.

С усмивка и поздрав към именниците ще ви събудим във фолклорното утро на Димитровден. Очаква ви среща с диригента на оркестъра за народна музика на БНР , музиканта и композитор Димитър Христов , с който ще ви представим началото на новия..

публикувано на 24.10.14 в 15:06