Предавания


"Моята мечта" от Габриела Чолакова

Всеки ден и всеки час, кученце мечтая да си имам аз. Искам вечер щом си легна, в леглото ми кученце сладко да..

публикувано на 01.02.24 в 23:15

"Мечта" от Виктория Керчева

Сигурно много от вас се чудят какво е мечтата. Е, сега ще ви разкажа. Тя е малка и красива, има невероятна, дълга рокля, от..

публикувано на 01.02.24 в 23:00
Рисунки: София Вахонина и Симона Василева

"Паячето Пепи" от Симона Василева

Недалеч оттук, малко на юг, на морето в Бургас, в един храст, точно на плажната ивица, скрито от жегата в клоните, си живее малко паяче. Казва се Пепи - с шест ръце, с пет очи, но бяло на цвят. Пепи обича своя дом. Никой не го..

публикувано на 02.02.24 в 04:15

"Обидата" от Теодора Тодорова

Имаше едно време, когато всички животни в гората си имаха хобита. Така те много се забавляваха, събираха се приятелски и никога..

публикувано на 01.02.24 в 22:30

"Различното лисиче и неговото приятелче" от Теодора Йорданова

Имало едно време едно лисиче. Това лисиче не било като другите. Не било лукаво, не си правило шеги, с които да наранява другите, а..

публикувано на 01.02.24 в 22:15
Рисунки: София Вахонина и Симона Василева

"Лошото момче" от Василка Димитрова

Имало едно момиче. То било много умно и красиво, но горделиво и се държало лошо с хората. Един ден видяла един дядо и една баба. Дядото се спънал и паднал и момичето започнало да се смее. Бабата го помолила да и помогне да вдигнат..

публикувано на 02.02.24 в 04:00
Рисунки: София Вахонина и Симона Василева

"Готвачът" от Огнян Русев

В един малък град, в една малка държава имало готвач, който готвел много лошо и всички му се смеели.   Един нормален ден, като всеки друг той отишъл на работа, но там имало нова тенджера с много странен дизайн, която била от..

публикувано на 02.02.24 в 03:45

"Сънят на пандата" от Юстин Иванов

Една панда живеела в зоологическата градина и била радост за децата, които я посещавали. Видяла тя бенгалския тигър в съседната..

публикувано на 01.02.24 в 22:00
Рисунки: София Вахонина и Симона Василева

"Чудотворната четка" от Катерина Кацарова

На този свят съществува една истински чудотворна четка.Щом човек започне да рисува с нея, на листа винаги се получава идеализиран образ на него самия, един съвършен с красотата на чертите си и излъчваните добродетели автопортрет...

публикувано на 02.02.24 в 03:30

"Фантастичен свят" от Стилияна Георгиева

Имало едно време едно момче на име Борис. Мечтата на Борис била да отиде във фантастичния свят.   Една нощ той заспал дълбоко и..

публикувано на 01.02.24 в 21:45

"Лили и еднорогът Магьосничко" от Нели Николова

Едно момиченце на име Лили имало голяма мечта - да срещне еднорог. То живеело в гората с родителите си и дружало само с горските животни...

публикувано на 01.02.24 в 21:30
Рисунки: София Вахонина и Симона Василева

"Извънземните и българските традиционни ястия" от Александър Горанов

-   Едно красиво българско селце, в което царяло вечно лято, се славело със своите гостоприемни жители. Те живеели в сговор и всеки един ден за тях бил своеобразен празник. Всички притежавали невероятни кулинарни способности. Сеели..

публикувано на 02.02.24 в 03:15

"Ново приятелство" от Габриела Бумбарова

Имало едно време едно коте на име Роза. Тя родила пет малки котета. С годините котенцата пораснали и започнали да ходят на училище. Там..

публикувано на 01.02.24 в 21:15
Рисунки: София Вахонина и Симона Василева

"Истории от магазинчето за щастие" от Цветелина Мирчева

Ще ви разкажа историята за едно момиче, което много мечтаело да има колело и да кара заедно с другите деца. Един ден, докато се прибирало от училище замислено, погрешка влязло в една малка уличка, пряка на улицата, на която живеело. Там..

публикувано на 02.02.24 в 03:00
Рисунки: София Вахонина и Симона Василева

"Да дариш добро" от Димитринка Тодорова

Живели едно време братче и сестриче. Те били от ромски произход. Родителите им трябвало да работят в чужбина и те се гледали сами. Ходели редовно на училище, но един ден момчето се разболяло, а родителите им още не им били изпратили пари...

публикувано на 02.02.24 в 02:45