Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 1,5 млрд. лева е бюджетният дефицит в края на септември

Снимка: БГНЕС

Близо 1,5 млрд. лева е дефицитът в държавната хазна в края на септември, като сумата надхвърля планирания минус в бюджета за цялата година. Това сочат данните по консолидираната фискална програма.

Като основен проблем за разрастването на дупката в бюджета от финансовото министерство посочват сериозен ръст на социалните и здравноосигурителните плащания, както и временно спрените пари по оперативните програми "Околна среда" и "Регионално развитие".

Размерът на фискалния резерв към края на септември е 8,8 млрд. лева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Бюджетният дефицит може да достигне близо 4%, обяви Менда Стоянова

Дефицитът в бюджета може да достигне до близо 4%, а страната ни задължително ще трябва да поеме поне 4 млрд. лева нов дълг. Това заяви председателят на временната бюджетна комисия Менда Стоянова след срещата на депутати с финансовия министър. Дефицитът,..

публикувано на 30.10.14 в 19:23

Нов дълг от 4,5 млрд лева и 3,6% дефицит с актуализацията на бюджета

Правителството внесе в Народното събрание предложението си за актуализация на бюджета. Предвижда се да бъде поет нов дълг от 4 и половина милиарда лева, а бюджетният дефицит да се повиши до 3,6 процента от Брутния вътрешен продукт при еврпопейска норма от 3..

публикувано на 28.10.14 в 13:50
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44