Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Елхово река Тунджа достигна критичния праг от 4 метра

Снимка: www.elhovonews.info

В Елхово река Тунджа достигна критичния праг от 4 метра. В града засега няма да бъде обявявано бедствено положение. Язовир Жребчево продължава да се източва със скорост над 150 куб.м. в секунда.
Обстановката в Елхово и района е усложнена, но под контрол, заяви кметът на града Петър Киров. За критичната ситуация са информирани всички семейства живеещи в ниската част на Елхово, но засега не се налага евакуация. Полицейски патрули ще дежурят през цялата нощ и няма да се допускат граждани към кооперативния пазар и градския парк, където има разливи. Очакванията са до сутринта нивото на река Тунджа крой Елхово да се повиши с още около 10 см., прогнозира дежурният в общината. В село Трънково е залята помпената станция и то втори ден е без вода. При идентична ситуация в началото на февруари 2010 година нивото на реката достигна близо 430 см. Значителни щети тогава бяха нанесени на стопански постройки и земеделски земи, но нямаше пострадали жилищни имоти.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Гл. комисар Николов: В Елхово очакваме усложняване на ситуацията в близките 7-8 часа

В Елхово очакваме усложняване на ситуацията в близките 7-8 часа, предвид очакваните значителни количества по река Тунджа, идващи от Стара планина и язовир "Жребчево". Това заяви в предаването "12+3" главен комисар Николай Николов – директор на Главна..

публикувано на 05.12.14 в 14:36

Заседание на кризисния щаб в Елхово заради рязкото повишаване на нивото на река Тунджа

Разливът на река Тунджа западно от град Елхово е над 2 километра. Два жилищни блока са с наводнени мазета и вероятно ще останат без ток, съобщи кметът на Елхово Петър Киров . В село Трънково е залята помпената станция и водата в селото ще бъде спряна. Само..

публикувано на 04.12.14 в 09:07
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44