Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приключи реконструкцията на централен площад "Тройката" в Бургас

След година и месец мащабен ремонт приключи реконструкцията на централен площад "Тройката" в Бургас. 7 млн. лева е инвестицията в нови плочки, ново осветление, малки плоскости за фонтани, каменни пейки и подземна улица.

Ремонтните дейности на площада бяха забавени и е реализирана периферия, която не се вписва в старата градска архитектура. Водещите проектанти на новия площад Людмила Кьосева и Росица Златанова зададоха въпроса кой и как е одобрил изграждането на сградите в периферията на площада:

Площадът не е завършен, да не говорим, че строителството се забави поради наличието на две огромни сгради, които пречеха, за да се завършат тротоарите и настилките около тях. На Общината може да се зададе въпроса как се оформя една архитектурна рамка на площад, как се съгласуват проекти и т.н. Архитектурната рамка на площада е унищожена, каза Кьосева.

Общинският съветник от БСП Евгений Мосинов:

Притеснява ме това, което притеснява и повечето бургазлии – лошото качество. Аз ще направя питане към кмета дали той и хората, работещи по проекта, са доволни от крайния резултат, какви са причините за някои криво поставени орнаменти, наложени ли са санкции на изпълнителя, дали не се касае за грешки в първоначалния проект? Много от нашите съграждани дискутират осветлението на площада, смесването на различни стилове в цялостното оформление на площада. 

Общинският съветник от ГЕРБ арх. Димитър Георгиев:

Това е една придобивка за града, за която би трябвало всеки един бургазлия да се радва. Това се вижда и от хората, които непрекъснато посещават и минават покрай пространството. След като гражданите го възприемат като нещо хубаво, всеки един бургазлия трябва да се гордее с придобивката на града. Наистина има много интересни и нови неща като шадравани и една сцена за млади хора, която нощно време е ефектно осветена, но само бъдещето може да покаже дали тези неща реагират на днешните условия.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44