Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Михаил Миков: Управляващата коалиция води дясна политика с елементи на реваншизъм

Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Михаил Миков обяви пред Националния съвет на партията, че за краткото си управление четворната коалиция води дясна политика с елементи на реваншизъм.  Екслидерът на партията Сергей Станишев увери, че партньорството на БСП с АБВ не е темата на деня.

Това е първото заседание на Националния съвет на БСП за тази година и лидерът на социалистите пожела 2015 да бъде силна и действена за партията. За краткото управление на сегашната коалиция Михаил Миков подчерта:

Все още не са изтекли 100-те дни на правителството, но макар краткото време от началото на мандата на това управление, на формирането на изпълнителна власт, доказа, че четворната дясно-националистическа коалиция прокарва дясна политика, включително с елементи на реваншизъм.

Бившият лидер на БСП и президент на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев обяви, че е важно днес да има ясна позиция на партията за програмата на правителството:

Много периферно са засегнати най-основни въпроси на страната като бедността, липсата на работа, реалното икономическо развитие в дясната програма и всички, които застаеват зад нея, се ангажират с една дясна политика.

На закритото заседание социалистите трябва да осбъдят мерки за организационното укрепване и влияние на БСП преди местните избори.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

БСП обсъжда мерки за укрепване на партията

Националният съвет на БСП ще обсъди на закрито заседание мерки за политическото и организационно укрепване на партията. Темата за коалиционното партньорство за предстоящите местни избори също ще бъде част от дискусията. Отделни социалисти като Ангел..

публикувано на 25.01.15 в 09:23
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44