Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Семинар на БСП събира на едно място Станишев и Миков

Снимка: БГНЕС

През почивните дни във Варна ще се проведе семинар на социалистите под мотото "Местните избори – важна битка за БСП". Той ще събере на едно място бившия и настоящия председател на левицата Сергей Станишев и Михаил Миков.
 

Борислав Гуцанов – председател на БСП във Варна, отрече в интервю за предаването "Преди всички", че Станишев и Миков не си говорят и определи твърденията в тази посока като "интерпретации в публичното пространство".

Безспорно събирането на председателя на ПЕС и на лидера на БСП на едно място половин година преди местните избори е важен знак. Ние изтървахме една такава възможност, когато Първанов напусна президентския пост, тъй като сега ситуацията в държавата щеше да бъде коренно различна и друг щеше да управлява и Народното събрание, и Министерския съвет. Втори път не трябва по никакъв начин да се дават и намеци, че такова нещо би могло да се случи, коментира Гуцанов.

Според него организирането на семинари преди изборите е изключително важно, за да могат всички, които ще се явяват на изборите, да почерпят опит от европейските социалисти.

Борислав Гуцанов отрече категорично в БСП да има течение или група, които могат да прераснат в партия, подобно на АБВ.

Той е на мнение, че местните структури трябва да имат по-голяма свобода на действие при определяне на партийните листи за изборите наесен:

Естествено, че трябва да има определено централизиране, но БСП е печелила тогава, когато е имала тази свобода. БСП не е лидерска партия. Тя винаги е била силна на места. Нашата най-голяма подкрепа е била по време на местни избори. Винаги сме били по-близко до хората. Това отдалечаване, което направихме, сега трябва да се преодолее.

Цялото интервю с Борислав Гуцанов можете да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44