Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Линейка минава през Гърция за по-евтино транспортиране на пациентка за хемодиализа

хемодиализа
Снимка: www.mbalsandanski.com

Мария Добрева е на хемодиализа от година и половина. живее в село Мандрица, община Ивайловград. Най-близката болница, където да извършва процедурата е в Свиленград. Тя потърси съдействие от предаването "Хоризонт за вас", защото транспортирането от селото й до Свиленград е много трудно, защото излизала скъпо на болницата. Мария е живяла малко в болницата, но това не е решение на проблема. Управителят на болницата в Свиленград, д-р Димитър Ермов, поясни, че  транспортирането на Мария, за един месец, струва над три хиляди лева на здравното заведение, а месечното финансиране от НЗОК е по-малко от половината от тази сума. Той предложи болницата да плаща наем на Мария, ако тя се премести да живее в града. Подробностите - в звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44