Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германци се спасиха от горящ автобус през шофьорската врата

 Вратите на пламналия автобус днес следобед по пътя Малко Търново -Бургас не са успели да се отворят. Наложило се е хората да бъдат изведени през вратата на шофьора. Няма пострадали  сред 24- мата германски туристи, които са били днес на екскурзия из Странджа. Инцидентът стана към 16 часа в близост до местността Босна преди с.Крушевец. Те са пътували в автобус на известна бургаска фирма, с дългогодишен опит в този тип превози. Огънят  е тръгнал от двигателя, разказа шофьорът Иван

Тръгнахме от рибарника, излязохме тук на пътя и в този момент се появи  пушек. Спрях, опитах да отваря вратите, не се отвориха.Взех да извеждам хората от моята врата.Изведох ги и грабнах пожарогасителя да гася.

 Сред туристите е имало двама -трима хора с увреждания, всички са били изведени отпред, нямаше паника сред тях, уточни Иван

Не тръгнаха да се блъскат като овце.Един по един си тръгнаха спокойно, защото още нямаше признаци на пожар.

 Автобусът е минал технически преглед в началото на сезона, уточни още шофьорът.

Колата е изгоряла напълно.Пламъците бяха обхванали и сухи треви и дървета край пътя.Огънят бе потушен със съдействието на пожарникари, а движението за и от Малко Търново бе блокирано за близо два часа.

Чуйте звуковия файл







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Всички плувания и рекорди на Цанко Цанков са извършени по правилата, няма от какво да се срамуваме (ОБНОВЕНА)

Всички плувания и рекорди на Цанко Цанков са извършени по правилата и са удостоверени с всички необходими официални сертификати. Асоциацията по плуване в открити води WOWSA няма право да издава решения за предишни негови постижения. Налице е тенденциозно отношение към него. Така мениджърът му Николай Илиев коментира пред БНР Бургас..

обновено на 18.09.24 в 22:29

След гонка задържаха мигранти на бургаски булевард

Полицаи хванаха нелегални мигранти на един от булевардите в Бургас. Органите на реда са на място на бул. "Тодор Александров". Заради час пик и блокадата на пътя в района е затруднено движението. На място са 7 полицейски коли.  Задържани са двама грузински граждани, които са шофирали два автомобила. В тях са транспортирани 13 души. Те са се самоопределили..

обновено на 18.09.24 в 18:36

Продължава ремонтът на пътя през Дюлинския проход

Продължава основният ремонт на 34,1 км от път III-906 през Дюлинския проход, информират от АПИ. В момента се извършват изкопни дейности, оформя се земното легло, полага се геотекстил и се извършват дренажите, нужни за изграждане на отводняването. Полага се трошен камък, необходим за новата конструкция на пътя. Работи се по оформянето на скатовете и..

публикувано на 18.09.24 в 17:02

Акция по пътна безопасност се проведе и в Сливен

По повод инициативата „Ден без загинали на пътя“ КАТ-Сливен днес извършва 24-часов контрол на пътя. Целта на този тип контрол е да се популяризира идеята за нула загинали при пътнотранспортни произшествия поне за един ден. В усилията за подобряване на безопасността по пътищата се включиха Български червен кръст и Регионалната здравна инспекция. Акцията..

публикувано на 18.09.24 в 16:58
архив

Баскетболният Черноморец отказа участие в мача за Суперкупата

Носителят на Купата на България при мъжете Черноморец отказа участие в мача за Суперкупата на страната, съобщиха от Българската федерация по баскетбол. Тимът от Бургас трябваше да играе за трофея на 28 септември срещу шампиона Рилски спортист Самоков. От ръководството на Черноморец информираха БФБаскетбол и Националната баскетболна лига, че няма да..

публикувано на 18.09.24 в 16:53

Бургас отбеляза Европейския ден без загинали на пътя с открит урок

Днес отбелязваме Европейския ден без загинали на пътя. Целта е поне за ден шофьорите да са отговорни и концентрирани зад волана.  В двора на Музикалното училище в Бургас се проведе открит урок по безопасност на пътя. Инициативата е на бургаската полиция, Община Бургас, БЧК и РИОСВ.  Малчуганите от първи до четвърти клас имаха възможността да..

публикувано на 18.09.24 в 16:49

МС реши: Всички небитови потребители на ток могат да получат компенсации

Всички небитови потребители ще могат да получат компенсации за разходите за скъпия ток до края на годината, реши правителството като промени програмата за компенсации. За изпълнението ѝ ще са необходими над 500 милиона лева. Еврокомисията даде „зелена светлина“ за подпомагането. Очаква се МС да одобри компенсация на разходите на бизнеса за ток..

публикувано на 18.09.24 в 15:55