Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премахването на пръстовата идентификация ще облекчи работата в болниците

Бавно, през 2 гишета, преминават болните за регистрация в онкологичния диспансер в Бургас. В отделението всеки ден постъпват по 60 души, а чакането на опашката за чекиране с пръст понякога продължава повече от 1 час.

Освен пациентите, с предварително запазен час, в онкологичния диспансер в Бургас всеки ден идват болни от Ямбол и Сливен без регистрационен номер. И те, както всички останали, се нареждат на опашка пред гишетата на входа.„

Пациентите споделят, че се чака много и е неудобно, многократно се поставят  пръсти за идентификация. Два часа се чака само на регистратурата.

Хората преминали през химеотерапия изобщо не трябва да полагат пръстови отпечатъци, каза управителя на центъра доктор Христо Дечев.Има пациенти, които са правили доста химеотерапии и това е нанесло поражения на кожата, машинката не ги лови.

Ако системата за пръстова идентификация бъде премахната, ще се облекчи работата в болниците, каза още доктор Дечев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Мария Нейкова, областен управител на Бургас

През януари откриваме новата Пречиствателна станция на язовир „Ясна поляна“

Всички, заети в строителните дейности и контрола при изграждането на обекта, се отнасят с отговорност за реализацията на новото пречиствателно съоръжение, което е от изключителна важност, за да може да се обезпечи Южното Черноморие и другите населени места с водоподаване от язовир Ясна поляна с качествено водоподаване, каза в интервю за БНР..

публикувано на 21.10.24 в 10:58
Снимката е илюстративна

Затварят част от улица в жк "Изгрев" заради изместване на водопроводи

В Бургас се затваря за превозни средства част от улицата, разположена югоизточно от бл. 39  в комплекс „Изгрев“.  Участъкът е от кръстовището в района на бл. 41 до бл. 118.  Той ще е затворен от 9 часа днес до 21 ноември заради изместване на питейни водопроводи.

публикувано на 21.10.24 в 08:30
Служебният министър на околната среда и водите Петър Димитров

Министър Петър Димитров: Качеството на въздуха се подобрява в цялата страна

" Качеството на атмосферния въздух се подобрява в цялата страна. Това е тенденция, която е трайна и устойчива ". В това увери служебният министър на околната среда и водите инж. Петър Димитров. Пред БНР той бе категоричен, че в последните 3 години на територията на цялата страна няма превишение на средногодишните норми за фини прахови частици..

публикувано на 20.10.24 в 14:01

И днес контролирано изпускат природен газ около „Елкабел“

Контролирано изпускане на природен газ се извършва и днес в районите на завод „Спартак“ и завод „Елкабел“ в Бургас. Тази дейност е съпроводена с шум и неприятна миризма на одорант, съобщават от „Овергаз“. Причината е изместване на основни разпределителни газопроводи по ул. "Одрин", захранващи с природен газ централната градска част на Бургас. 

публикувано на 20.10.24 в 09:08

Фестивал на семейството в село Полски извор

Фестивалът на семейството в село Полски извор започна днес.  Дворът на читалището се превърна в сцена на събитията от програмата. Участват Милко Калайджиев, Пени Ставрева, Преслава Минасян и Иван Притъргов.  Включва се и СНЦ „Каменовски традиции“ .  Мастър шеф Махмуд Ал Байруми представя  кулинарни изненади...

публикувано на 19.10.24 в 13:13

Почитаме свети Йоан Рилски Чудотворец

Днес Православната църква почита паметта на Св. Йоан Рилски Чудотворец - приет за небесен покровител на българския народ и на българските лекари. Денят се нарича още Отчов ден или Денят на отеца. Паметта на Свети Йоан Рилски ще бъде почетена тържествено в Рилския манастир, създаден около мястото, където светецът живеел като отшелник. Светецът е..

публикувано на 19.10.24 в 10:00

Марин Киров отчете първата година от мандата си като кмет на Царево

Кметът Марин Киров отчете пред граждани първата година от мандата на екипа и администрацията на Община Царево, след поредица от обсъждания в населените места на общината.  „Изпращаме трудна управленска година във финансово отношение заради сполетялото ни бедствие през 2023 година, но и започнахме много големи инфраструктурни обекти, които..

публикувано на 18.10.24 в 19:52