Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Таксиметровите шофьори в Бургас обещаха да продължат с протестите

| обновено на 20.12.16 в 14:48
Снимка: Мариян Иванов

Таксиметрови шофьори протестираха в Бургас тази сутрин. От бранша искат да бъде намален от 660 на 400 лева новият алтернативен данък, определен от общината, след изменения в наредбата, регламентираща таксиметровия превоз. Протестиращите са недоволни и от новата транспортна схема в града.
Близо 20 протестиращи се събраха на протеста пред сградата на общината в 9 ч. Около 9:30 ч. те спонтанно решиха да изразят недоволството си пред Общинския съвет, който провеждаше последната си сесия за годината.

След като стана ясно, че шофьорите няма да бъдат допуснати в залата, трима общински съветници, сред които и председателят на транспортната комисия Димитрина Буланова, излязоха да разговарят с тях.

Общинските съветници попитаха шофьорите защо не са подали жалби, след като са недоволни. Разговорът първоначално се водеше тихо и спокойно, но за около 15 минути скандалът набра скорост и спокойният тон беше заменен с викове и взаимни обвинения
Това не е диалог, а караница, казаха общинските съветници, след което си тръгнаха. Недоволни от срещата останаха и таксиметровите шофьори, които обявиха, че протестите им ще продължат.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44