Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СДВР: Стрелбата по автобуса в София може да е дошла от водач на автомобил, засечен на пътя

Няма пострадали при стрелбата по автобус в София

| обновено на 17.01.17 в 11:41
Снимка: Николай Христов

Няма пострадали при стрелбата с въздушно оръжие по автобус от линията 76 в столицата. Извършителите се издирват. Инцидентът е станал снощи около 22.00 часа, това съобщиха за "Хоризонт" от СДВР.

Директорът на Столичната полиция старши комисар Младен Маринов определя деянието като хулиганско
При всички положения е опасно, най-малкото от настъпване на пътно-транспортно произшествие вследствие на резки движения на водача на автобуса или някакво притеснение от негова страна, от страна на останалите участници в движението. Изстреляна такава сачма от близко разстояние срещу човек и попадайки в зона, която е смъртоносна, също така би нанесло сериозни щети.

По автобуса е стреляно от лявата страна. Счупени са три от прозорците на превозното средство. Експертизата е показала, че е стреляно с въздушно оръжие.
Сред версиите, по които се работи, е и тази, че стрелбата да е дошла от водач на кола, засечена от автобуса на пътя.
Работи се и по такава версия. Водачът на автобуса не е възприел такива обстоятелства, но той може въобще да не е разбрал, че другият участник в движението е възприел неговите действия като възпрепятстващи го, така че не изключваме и тази версия.

Автобусът е последен модел със специални стъкла, които при удар стават на ситни парчета и не водят до порезни рани. Това заяви за предаването "Преди всички" Слав Монов, изпълнителен директор на Столичния автотранспорт:

Последна дума на техниката и когато има такъв вандализъм, софиянци не могат да се възползват от услугите на този нов климатизиран автобус, защото ние го заменяме с някой от по-старите, когато го вкараме в сервиза. Апелираме към софиянци да пазят имуществото на града. Според Монов вероятна версия за инцидента е нов вид забавление за притежателите на въздушни пушки.

Още по темата можете да чуете от звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44