Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марешки би приел покана от ГЕРБ за преговори, но ще настоява за участие в управлението

Снимка: Мария Филева, БНР
Веселин Марешки поиска директно участие във властта и министерски постове. Лидерът на "Воля" ще обжалва вота и ще иска допълнително преброяване на бюлетини. Той беше категоричен, че ще приеме поканата на ГЕРБ за преговори за формиране на правителство, но ще настоява за участие в управлението, а най-добре би разгърнал експертизата си в сферата на икономиката.

Аз лично, като човек от бизнеса, най-силно да се реализират там моите виждания.

На въпрос дава ли заявка за икономически министър, господин Марешки отговори, че се цели по високо.

За министър-председател. Абсолютно сериозно е! Аз не "участвам" в което и да е състезание в живота си. Всички много добре знаят, че рано или късно в това, с което се занимавам, ставам номер едно.

Марешки призна, че е разочарован от резултата на "Воля" и ще обжалва вота.

Имаме сериозни данни, че може би 20 – 30 000 гласа директни наши бюлетини са ги направили невалидни. Най-вероятно ще искаме допълнително преброяване.

В звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Мария Филева.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44